Site icon stiriDB

Primarul din Aninoasa, Constantin Maricescu, cercetat în libertate

maricescuPrimarul comunei dâmboviţene Aninoasa, Constantin Maricescu, va fi cercetat în libertate, după ce Curtea de Apel Ploieşti a admis, luni, recursul acestuia împotriva măsurii arestării preventive.

Edilul fusese arestat preventiv, în noaptea de vineri spre sâmbătă, împreună cu alţi trei bărbaţi, fiind suspectaţi de sprijinirea unei grupări infracţionale specializată în infracţiuni de furt calificat de conducte de transport produse petroliere.

Curtea de Apel Ploieşti a decis ca primarul din Aninoasa, Constantin Maricescu, şi alţi doi inculpaţi să fie cercetaţi în libertate. Cei trei au obligaţia de a nu părăsi ţara pe o durată de 30 de zile.

Într-un comunicat al DIICOT, remis săptămâna trecută, se arăta că la domiciliile a patru persoane, printre care şi primarul din Aninoasa, au fost efectuate percheziţii, în judeţele Dâmboviţa şi Prahova.

Percheziţiile domiciliare au fost efectuate în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în infracţiuni de furt calificat de conducte de transport produse petroliere.

”Unul dintre inculpaţii reţinuţi are calitatea de primar. În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupării, în perioada 2010 – 2011 au sustras în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, conducte magistrale de transport produse petroliere aparţinând mai multor părţi vătămate”, se arăta în comunicatul DIICOT, remis săptămâna trecută.

Prejudiciul cauzat se ridică la peste 1,5 milioane de lei.

Conform DIICOT, în cauză au fost instituite măsuri asiguratorii cu privire la  două imobile de lux,  şase autoturisme de lux, trei utilaje  tip buldoexcavator şi un autotren.