Primăria Târgovişte vrea să construiască un parc fotovoltaic pe 50.000 de metri pătraţi cu bani europeni

Primăria Târgovişte vrea să construiască un parc fotovoltaic pe 50.000 de metri pătraţi cu bani europeni

Primăria Târgovişte vrea să construiască un parc fotovoltaic cu bani europeni pe o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi, ce va asigura independenţa energetică a unităţilor de învăţământ, a iluminatului public şi a mai multor instituţii, anunţă, luni, primarul Târgoviştei, Daniel Cristian Stan.

Proiectul a fost supus dezbaterii în şedinţa de luni a Consiliului Local Târgovişte.

„Energie verde pentru Târgovişte! În şedinţa de consiliu local a fost aprobat unul dintre cele cele mai importante proiecte de hotărâre din istoria municipiului Târgovişte, în termeni de sustenabilitate. Astfel, investiţia cu titlul „Creşterea nivelului de independenţă  energetică a Municipiului Târgovişte prin crearea unui parc fotovoltaic”, este de natură să asigure, în proporţie de peste 95%, independenţa  energetică a municipiului Târgovişte, din punct de vedere al energiei electrice necesare! Indiferent că vorbim despre şcoli, grădiniţe, creşe, iluminat public, Complexul Turistic de Nataţie sau de orice alte instituţii sau servicii publice, energia electrică necesară va fi asigurată, în proporţie covârşitoare, prin proiectul în discuţie”, spune primarul Daniel Cristian Stan.

Investiţia are o valoare de 19,3 milioane de lei. Parcul fotovoltaic va fi construit în vecinătatea Complexului Turistic de Nataţie din Târgovişte. Finanţarea este asigurată cu fonduri europene prin Programul „Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produse din surse regenerabile pentru autoconsum din cadrul Programului – cheie 1 – Surse regenerabile de energie şi stocarea energiei – Fondul pentru modernizare (FM)”.

error: Conţinut protejat !!