Site icon stiriDB

Primăria Târgovişte sprijină participarea sportivilor Special Olympics România la Abu Dhabi

Primăria Târgovişte sprijină participarea sportivilor Special Olympics România la Abu Dhabi, în lotul de 35 de sportivi fiind şi târgovişteni.

”Astazi (marţi, n.r.), Primaria Targoviste a avut oaspeti cu totul si cu totul deosebiti, respectiv sportivii targovisteni care vor reprezenta Romania la Jocurile Mondiale „Special Olympics”. Cel mai important eveniment sportiv adresat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale din lume, se va derula în perioada 14-21 martie la Abu Dhabi şi va reuni 7.000 de sportivi din 170 de tari. Astfel, la sportul „bocce”, din partea tarii noastre va participa o delegație exclusiv targovisteana, alcatuita din doi sportivi, Bianca Ionita si Daniel Tudorache, și doi parteneri, Raluca Diaconu si Vasilica Cimpoieri, antrenați de Toma Radu Gabriel. Ma bucur ca si administratia locala targovisteana este parte a acestui demers, prin parteneriatul incheiat cu Fundatia Special Olympics”, spune primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Deplasarea delegației de 54 de persoane către Abu Dhabi a fost posibilă datorită sprijinului oferit de Comitetul Național Paralimpic și de către Nadia Comăneci, Ambasador Global al Special Olympics Internațional.

Companiile și autoritățile locale care au asigurat participarea sportivilor Special Olympics România la Abu Dhabi sunt următoarele: Primăria Capitalei, Centrul pentru Tineret al Municipiului București, Primăria Municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Bacău și companiile SC Textel Industry SRL, Motivation, Liafarm, Verder, Electrospeed, DDF Speedy Bus, Eurolines/Flexibus, Asociația Curtea Secuilor, Centrul pentru Management Agricol, Lion’s Club Bacău.