Site icon stiriDB

Primăria Târgovişte: Sportivi de la CSM au salarii de mii de euro din bani publici (audio)

Primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că sportivi de la Clubul Sportiv Municipal au salarii de mii de euro. Cel mai probabil este vorba despre baschet şi volei feminin, acestea fiind secţiile cu cele mai mari bugete.

Sunt salarii destul de mari, de ordinul miilor de euro. Nu aş putea să intru acum în detaliu, dar vă promit că legat de Clubul Sportiv Municipal o să facem o discuţie separată, transparentă”, a precizat Cristian Stan.

Conform presei de specialitate, în 2013 CSM Târgovişte a avut un buget de aproximativ 8,9 milioane de lei, iar în 2014 7,2 milioane de lei. În 2015 consilierii locali din Târgovişte au aprobat un buget pentru CSM de 5,7 milioane de lei.

Cu toate că bugetul anului trecut a fost unul mare, directorul economic al Primăriei Târgovişte a precizat că la sfârşitul anului 2014 Clubul Sportiv Municipal a avut datorii.

”S-a făcut o analiză cu datoriile pe care le are clubul sportiv şi care sunt cheltuieli pe care şi le-au angajat în limita bugetului pe care îl au, aşa cum ştiţi domnul primar a dat o dispoziţie prin care împreună avizăm ceea ce se angajează de acum (cheltuieli, n.r.) în limita bugetului pe care îl au. Au primit vineri 400.000 de lei pe care deja i-au consumat, vor mai primi astăzi (18 martie 2015, n.r.) încă 400.000 ca să îşi acopere datoriile către jucători, în special, urmând ca maxim într-o lună să îşi acopere toate restanţele”, a declarat directorul economic al Primăriei Târgovişte, Dana Popa.

Primarul interimar Cristian Stan a precizat că parte din suma de 400.000 de lei s-a dus către salariile jucătoarelor echipei de volei şi baschet.

Cu toate acestea, pe 20 martie, antrenorul echipei de baschet feminin CSM Târgovişte, Dan Fleşeriu, îşi arăta, într-un interviu, nemulţumirea legată de faptul că restanţele salariale ale jucătoarelor nu au fost plătite.

„Mă îndoiesc că fetele se gândesc la situația financiară în aceste  jocuri din play-off. Au primit garanții că își vor primi banii, chiar dacă va fi cu ceva întârziere”, declara Dan Fleșeriu pentru dbsport.ro (20 martie 2015)

Legat de sumele mari de bani cheltuiţi la Clubul Sportiv Municipal Târgovişte în ultimii ani, în condiţiile în care mai multe proiecte europene din municipiu riscă să aibă corecţii financiare, primarul interimar Cristian Stan spune că se va face o analiză financiară legată de priorităţile muncipiului.

”Bugetul e mare la Clubul Sportiv Municipal Târgovişte. Pentru sezonul competiţional viitor o să facem o altă gândire pe ce înseamnă clubul sportiv, dar nu numai. Va fi o analiză integrată a tuturor direcţiilor şi subordonatelor Consiliului Local Târgovişte pentru că în a doua parte a acestui an probabil că vom fi nevoiţi să asigurăm sume suplimentare pe cofinanţarea proiectelor europene”, spune Cristian Stan.

Edilul a fost întrebat, în contextul cheltuielilor de la CSM, şi dacă jucătoarele sunt cazate cu chirie plătită din bani publici.

”Din câte ştiu se practică o asemenea modalitate, dar nu ştiu de către cine sunt închiriate. O să cer o situaţie mai detaliată”, a răspuns primarul interimar Cristian Stan.