Primăria Târgovişte: Lucrările la PIDU A şi B, finalizate
Lucrările de infrastructură din cadrul PIDU A şi B (Plan Integrat de Dezvoltare Urbană) Târgovişte, realizate cu fonduri europene au fost finalizate, a anunţat conducerea Primăriei Târgovişte, într-o conferinţă de presă.
Unitatea Administrativ-Teritorială Târgovişte a obţinut finanţare nerambursabilă în 2010 pentru aceste proiecte, prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 1, Domeniul major de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, sub-domeniul ”Poli de Dezvoltare Urbană”.
PIDU A
Lucrările au vizat cartierul micro 6.
Lucrările au fost executate de Delta ACM 93 SRL şi Verta Tel SRL şi au constat în reabilitare străzi, reţele de iluminat public şi fibră optică, reţele de apă-canal. De asemenea au fost realizate piste pentru biciclişti, în lungime de opt kilometri, 12 staţii de transport public, patru spaţii de joacă, şase hectare de amenajare teren spaţii verzi. Totodată au fost realizate 1.900 de locuri de parcare.
PIDU B
PIDU B cuprinde patru cartiere din municipiul reşedinţă al judeţului Dâmboviţa: Aleea Trandafirilor, cartierul CFR, Micro XI şi Micro XII.
Prin acest proiect s-au realizat lucrări de reabilitare şi modernizare a reţelelor stradale, a aleilor dintre blocuri şi a trotuarelor din interiorul zonei B. De asemenea, aici au fost construite piste pentru biciclişti, au fost amenajate aproximativ 3.000 de locuri de parcare, au fost modernizate şase staţii pentru transportul public în comun, au fost reabilitate scuarurile şi au fost create spaţii verzi în interiorul zonei vizate prin proiect. Totodată, s-au amenajat aici şase spaţii de joacă pentru copii şi a fost înlocuită reţeaua de iluminat public. Lucrările au fost executate de Construcţii Erbaşu, lider de asociere, şi firma UTI.
Municipiul Târgovişte a accesat în 2010 cele două proiecte, PIDU A şi PIDU B, cu o finanţare totală nerambursabilă de aproximativ 118 milioane de lei.
A durat şase ani implementarea lor şi au fost numeroase probleme şi întârzieri ale lucrărilor. Printre problemele vizibile la finalizarea lucrărilor sunt asfaltul neuniform (exemplu Bulevardul Unirii, unde asfaltul este vizibil vălurit), precum şi capacele canalelor de pe străzi care nu sunt puse exact la nivelul asfaltului.