Site icon stiriDB

Primăria Târgovişte a pregătit proiecte de 178 de milioane de lei pentru investiţii în infrastructura şcolară

cristian-stan-primarie-tgv

Primăria Târgovişte are pregătite proiecte în valoare totală de 178 de milionae de lei de pentru a le depune pentru obţinerea de fonduri europene şi guvernamentale în vederea reabilitării infrastructurii şcolare din municipiu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, primarul Cristian Stan.

Edilul a enumerat unităţile şcolare care necesită lucrări de reabilitare sau reparaţii. Printre acestea sunt Liceul ”Constantin Brâncoveanu” (4,1 milioane de lei), Liceul ”Nicolae Mihăescu” (4,3 milioane de lei), reabilitarea şi extinderea Grădiniţei ”Rază de Soare” (10,6 milioane de lei), Grădiniţa nr.13 (6,6 milioane de lei), reabilitare, extindere, echipare Liceul ”Ion Ghica” (22,8 milioane de lei), reabilitare corp clădire, sală de sport Şcoala ”Tudor Vladimirescu” (26,7 milioane de lei), Şcola ”Matei Basarab” (20,3 milioane de lei).

”La aceste investiţii mari de care discutăm se va adăuga bugetul de reparaţii pe care ni-l propunem pe anul 2017, prin Ditrecţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat, buget cu o valoare de 3,1 milioane de lei”, a adăugat primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Acesta a vorbit şi despre comasarea a două licee din municipiu, după ce numărul de elevi a scăzut drastic la unul dintre ele.

”Unul dintre motivele pentru care intenţionăm să finanţăm lucrări la Liceul ‘Nicolae Mihăescu’ vizează că acolo îşi va desfăşura activitatea Liceul de Transporturi Auto, baza materială este una foarte importantă (…). Este vorba despre o modificare a reţelei şcolare, în condiţiile în care la Liceul Tehnic ‘Nicolae Mihăescu’ la sesiunea din vară-toamnă niciun elev nu a formulat opţiune să urmeze cursurile acestui liceu, este clar că în momentul de faţă are un număr mic de elevi şi urma ca acest liceu să îşi înceteze activitatea. De aceea am ales ca Liceul de Transporturi Auto să absoarbă Liceul ‘Nicolae Mihăescu’. Nu se va pierde niciun loc de muncă”, a precizat primarul Cristian Stan.

Proiectele ce vizează infrastructura şcolară din municipiul Târgovişte şi pentru care administraţia are pregătite documentaţiile în vederea obţinerii finanţării se vor implementa în următorii ani.

”Proiectele sperăm să fie finanţate, fie prin POR 2014-2020, fie cu bani de la bugetul de stat, să fie finalizate în următorii 3-4 ani, până la finalul exerciţiului de finanţare european. Suma totală a proiectelor este de 178 de milioane de lei”, a mai spus primarul Târgoviştei, Cristian Stan.