Primăria Târgovişte a lansat proiectul european „Municipiul Târgovişte alege integritatea”

Primăria Târgovişte a lansat proiectul european „Municipiul Târgovişte alege integritatea”

Primăria Târgovişte a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, lansarea proiectului „Municipiul Târgovişte alege integritatea”, finanţat cu bani europeni.

Proiectul îşi propune eficientizarea activităţilor de prevenire şi combatere a corupţiei, promovarea eticii şi integrităţii, creşterea transparenţei la nivelul Primăriei Târgovişte.

„Dacă ne uităm puţin la rezultatele aşteptate, vedem o serie de instrumente care rezultă în urma implementării proiectului: metodologie de identificare a riscurilor şi a vulnerabilităţilor în cadrul administraţiei publice locale, un sistem de management antimită, certificare ISO, un studiu privind percepţia în rândul cetăţenilor şi a personalului din cadrul administraţiei publice privind aspectele legate de corupţie, o platformă digitală anticorupţie, asta înseamnă o interacţiune cu cetăţenii (…). De asemenea, personalul din cadrul administraţiei publice şi aleşii locali vor fi instruiţi în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei, transparenţei, eticii şi integrităţii”, a declarat primarul Târgoviştei, Cristian Daniel Stan.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea și consolidarea capacității administrative a instituției prin eficientizarea activităților de prevenire și combatere a corupției în administrația publică locală, promovarea eticii și integrității pentru îmbunătățirea performanțelor în activitate, creșterea transparenței în procesul decizional, precum și îmbunătățirea cunoștințelor și a competențelor personalului și aleșilor locali.

Valoarea proiectului este de 414.584 lei, din care 406.000 lei nerambursabili. Durata de implementarea proiectului este de 12 luni.

Proiectul este finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă.

error: Conţinut protejat !!