Site icon stiriDB

Primar Târgovişte: E pariul meu, într-un an rezolv problema

caine-primarie-1

”E un pariu pe care eu îl fac şi spun că într-un an această problemă în Târgovişte, în mare măsură, va deveni de domeniul trecutului”, a declarat primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan, legat de câinii fără stăpân din municipiu.

”Am avut pe SEAP publicată licitaţia pentru concesiunea gestiunii serviciului câinilor fără stăpân din Târgovişte. Ce înseamnă? O asociaţie nonprofit din zona protecţiei animalelor să vină şi să se implice, ajutată şi de către municipalitate, cu bani inclusiv, să preia responsabilitatea. Ei bine, nicio asociaţie de protecţie a animalelor nu a dorit să preia acest serviciu. Nu s-a depus niciun fel de ofertă”, a spus Cristian Stan la un post local de televiziune.

Acesta a prezentat şi care vor fi acţiunile pe care le va lua municipalitatea în perioada următoare.

”În condiţiile acestea, în perioada imediat următoare vom suplimenta numărul de echipaje care va ieşi pe stradă, pentru că sunt mulţi câini în Târgovişte şi e un pericol public. În perioada următoare vrem să exindem adăpostul pe care îl avem în momentul în faţă, nu de la Aninoasa ci alt adăpost, avem undeva la Lăculeţe un spaţiu pe care primăria îl are, voi merge acolo cu cei de la Direcţia de Administrare a Patrimoniului de la primărie să evaluăm situaţia, să vedem ce investiţie ne trebuie şi facem acolo un adăpost de vreo 700-800 de locuri pentru câinii comunitari. Intrăm masiv, îi luăm de pe stradă şi aplicăm legea aşa cum este ea în momentul de faţă”, a spus primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

Acest adăpost împreună cu cel de la Aninoasa ar avea capacitate pentru un sfert dintre câinii comunitari.

Autorităţile locale au mai avut o iniţiativă, de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân, scopul fiind acela de reducere a numărului de maidanezi. Până acum această campanie nu a avut rezultatul scontat.

Reprezentanţii Primăriei Târgovişte nu au anunţat numărul maidanezilor de pe străzile din municipiu, însă este de ordinul miilor.

Chiar la vizita recentă a preşedintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Economic Ion Ghica din Târgovişte un maidanez era în curtea liceului, în apropierea tribunei unde se aflau oficialităţile.

foto: Ileana Calotescu