Primar Târgovişte: Bugetul municipiului în 2024 va fi axat pe investiţii şi dezvoltare

Primar Târgovişte: Bugetul municipiului în 2024 va fi axat pe investiţii şi dezvoltare

Bugetul municipiului Târgovişte va fi axat pe investiţii şi dezvoltare în anul 2024, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul Târgoviştei, Daniel Cristian Stan.

„Discutăm despre un buget axat pe investiţii şi dezvoltare. Şi de această dată, secţiunea de dezvoltare este mai mare decât cea de funcţionare. Avem un buget total de aproximativ 640 milioane de lei. Din această sumă, mai bine de jumătate reprezintă secţiunea de dezvoltare, iar în cadrul acestei secţiuni, cea mai mare parte o reprezintă finanţările nerambursabile pe care administraţia locală le-a accesat”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul s-a referit la investiţiile în infrastructura şcolară.

„Discutăm despre investiţii importante care se vor derula anul acesta. La infrastructura educaţională m-aş referi la grădiniţele nr. 1, nr. 2, nr. 3, nr. 14. Avem în lucru Şcoala „Radu cel Mare”, Şcoala „Tudor Vladimirescu”, Grădiniţa nr. 11. Va fi finalizată luna aceasta Creşa nr. 2. De asemenea, vom fi pregătiţi pentru accesarea de fonduri europene pentru Şcoala „Ion Alexandru Brătescu Voineşti”, Şcoala „Vasile Cârlova”; avem semnate contractele de finanţare pentru Liceul „Voievodul Mircea” şi finanţare asigurată pentru Colegiul Economic „Ion Ghica”. Sunt foarte multe proiecte pe care urmează să le derulăm anul acesta, nu numai pe infrastructura educaţională”, a agăugat primarul Târgoviştei.

În municipiu se vor derula proiecte ce prevăd realizarea de piste de biciclete, o nouă autogară, precum şi reabilitarea Şanţului Cetăţii şi a Parcului Chindia.

„Pe zona de mobilitate urbană, mă refer la pistele de biciclete, avem proiectul pe POR, de asemenea proiectul pe AFM în valoare de peste 20 de milioane de lei. Tot pe fonduri europene, Şanţul şi Valul Cetăţii, Parcul Chindia, noua autogară destinată transportului judeţean, care va fi realizată lângă actuala facilitate de transport pe care am făcut-o pe Calea Ialomiţei. Toate acestea conturează un program de investiţii de natură să permită municipiului Târgovişte dezvoltarea cam în aceleaşi coordonate de până acum. Am mai spus lucrul acesta, dar, pentru noi, este important: administraţia locală târgovişteană a reuşit să finalizeze pe fonduri europene, pe Programul Operaţional Regional proiecte în valoare de peste 290 milioane lei(…). În Regiunea Sud-Muntenia, Târgoviştea este, de departe, pe primul loc. Nu vreu să mă raportez la alte regiuni de dezvoltare, dar sunt oraşe de 3, 4, 5 ori mai mari, care, valoric, sunt sub noi ca accesare de fonduri europene. Cred că este o explicaţie a ritmului investiţional pe care l-am avut, până acum”, a subliniat primarul Târgoviştei, Daniel Cristian Stan.

error: Conţinut protejat !!