Site icon stiriDB

Primar Niculeşti: Dacă îl susţin pe Dragnea preşedinte PSD, iese premier şi mă pune ministru e incompatibilitate?

Primarul PSD din comuna dâmboviţeană Niculeşti, Dorinel Soare, şi-a pus problema, miercuri, la conferinţa de alegeri a PSD Dâmboviţa, că dacă îi va acorda votul de susţinere lui Dragnea pentru preşedinţia partidului va fi în incompatibilitate în cazul în care, ulterior, Dragnea va deveni premier şi îl va numi ministru.

Primarul din Niculeşti a ironizat prin declaraţia sa situaţia reclamată de procurori în cazul Ponta-Şova.

”Mă şi gândeam când am ridicat mâna să votez susţinerea la preşedinţia partidului a lui Liviu Dragnea, dacă va deveni dumnealui prim ministru şi mă va numi pe mine în guverul dumnealui ca ministru o să fie acuzat de incompatibiliate pentru că i-am dat acum votul şi a profitat de chestiunea asta?”, a spus primarul din Niculeşti, Dorinel Soare.

Cei peste 700 de delegaţi de la Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Dâmboviţa au votat în unanimitate, prin ridicarea mâinii, susţinerea lui Dragnea la preşedinţia partidului.

”Liviu Dragnea va fi preşedintele partidului… nu zic asta că vrem să îl periem, nu că este frumos… După părerea noastră, m-am consultat şi cu colegii, este omul momentului şi este singurul care poate ţine în mână partidul. Dar dacă peste doi, trei, patru ani se va răzgândi sper să nu ne trimită demisia pe facebook”, a mai spus primarul din Niculeşti, Dorinel Soare, cu referire clară la modul în care a comunicat Ponta că vrea să renunţe la preşedinţia partidului.

Dorinel Soare a vorbit şi despre modul în care partidul îşi apără liderii.

”Mi s-a părut că suntem prea timoraţi, am acceptat nişte condiţiuni, nişte proiecte al Opoziţiei impuse chiar de preşedintele statului (…). Acum Curtea Constituţionale constată că sunt vreo 20 şi ceva de articole neconstituţioale în Codul Penal, n-avem curaj să venim nici cu astea să spunem: nu sunt bune, să le schimbăm. Mă gândeam căa cum, noi, pesediştii suntem carne de tun (…) iar atitudinea noastră şi nu mă refer la membri simpli, la nivel de ţară dumneavoastră să puneţi piciorul în prag şi să luăm atitudine faţă de nedreptăţile care ni se fac. Nu se poate noi să stăm deoparte şi Adrian Năstase să fie condamnat pe motiv că, chiar dacă nu sunt probe, trebuie dat un exemplu, când Liviu Dragnea este condamnat pentru că a îndemnat lumea haideţi oamenilor la vot. Să ştiţi că şi eu am făcut la fel şi toţi cei prezenţi acum în sală au făcut la fel, pentru că asta trebuie să facem. Iar eu nu am văzut o opoziţie fermă din partea partidului, să spună stop, până unde să mergem în chestiunea asta?”, a spus primarul din Niculeşti, Dorinel Soare.

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a fost prezent, miercuri, la Casa Sindicatelor din Târgovişte, la conferinţa de alegeri a PSD Dâmboviţa. De asemenea au fost prezenţi ministrul Muncii Rovana Plumb, vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu şi secretarul general al PSD Andrei Dolineaschi.