Site icon stiriDB

Prima legătură radio între România și Stația Spațială Internațională va fi realizată prin Supernet 4G de la Vodafone – VIDEO

vodafone-spatiu

Prima legătură în direct cu un astronaut aflat la bordul Stației Spațiale Internaționale, transmisă marți publicului larg, va fi realizată cu ajutorul rețelei Supernet 4G de la Vodafone România, care este partenerul tehnologic al acestei premiere naționale, a anunțat, marți, operatorul Vodafone România.

First Romanian Contact with International Space Station

Posted by Proiectul ARISS EU282 Romania on 11 Aprilie 2016

Universitatea Valahia Târgoviște intermediază prima legătură în direct, oficială, cu un astronaut de la bordul Stației Spațiale Internaționale.

„Suntem mândri că rețeaua noastră Supernet 4G, certificată pentru cele mai bune rezultate de voce și date din România și garantată pentru toți utilizatorii, este pilonul tehnologic al transmisiunii în direct a primei legături radio între Romania și Stația Spațială Internațională. Suntem încântați să sprijinim un grup de tineri talentați să comunice în spațiu, dincolo de orice barieră”, a declarat Ravinder Takkar, president & CEO Vodafone Romania.

Evenimentul este organizat de Universitatea ‘Valahia’ din Târgoviște și Vodafone Romania, sub patronajul agențiilor spațiale NASA și ESA, precum și a organizației internaționale ARISS (Amateur Radio on International Space Station), marți, 12 aprilie 2016, între orele 16,49 și 17,00.

ARISS EU 282 va fi primul contact radio oficial cu Stația Spațială Internațională realizat în România.

Întregul contact cu Stația Spațială Internațională va putea fi urmărit în direct pe www.youtube.com/vodafonebuzz.