Preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea, despre muzeul romanţei: Eu dau votul meu şi dacă PNL votează, nu ar mai trebui să aveţi emoţii

Muzeul Romanţei a fost inaugurat, miercuri, la Târgovişte, în imobilul Casei de Oaspeţi a Consiliului Judeţean Dâmboviţa de pe Bulevardul Carol I.

CJ Dâmboviţa a transmis imobilul Centrului Cultural pentru UNESCO ”Cetatea Romanţei” Târgoviște până la sfârşitul acestui an pentru a fi organizat aici Muzeul Romanţei. Reprezentanţii centrului cultural au spus, la inaugurarea muzeului, că speră ca termenul de concesiune a clădirii să fie prelungit, iar muzeul să îşi menţină destinaţia pentru cât mai mult timp.

”Consiliul judeţean este totuşi proprietarul acestei clădiri, noi nu o avem decât în custodie, dar vă mărturisesc sincer, la inaugurare, că mă aştept să o avem în custodie mulţi, mulţi ani de acum înainte”, a spus Alina Mavrodin, reprezentantul Centrului Cultural pentru UNESCO ”Cetatea Romanţei” Târgoviște.

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea (suspendat din PSD), a dat asigurări asupra votului său, iar, când i s-a spus (de către Teodor Vasiliu) că şi PNL e de acord, a replicat ”atunci nu trebuie să mai aveţi emoţii”. Ori Oprea, deşi suspendat din PSD, se erijează în lider al partidului, în contextul în care despre Adrian Ţuţuianu, recent plecat din funcţia de ministru al Apărării, se spune că este marginalizat în partid, ori are anumite informaţii despre ceea ce vor să voteze consilierii PSD, chiar dacă prelungirea contractului de comodat pentru Casa de Oaspeţi nu a fost un subiect dezbătut până acum şi consilierii judeţeni nu şi-au exprimat public vreo opinie. PSD deţine majoritatea în CJ Dâmboviţa.

”Sigur că au fost foarte multe discuţii suscitate de acest proiect. Cred că era datoria noastră, a celor care vremelnic îndeplinim funcţii de demnitate publică, să ne aplecăm asupra cerinţelor comunităţii şi spun că, dacă noi cei din Consiliul Judeţean Dâmboviţa am făcut acest lucru, am făcut-o cu gândul că Târgoviştea merită acest lucru, judeţul Dâmboviţa merită acest lucru. Eu nu o să şovăi să sprijin acţiunile culturale la Târgovişte. Sigur că este important… de 50 de ani, cred că este singurul festival care a mai rămas şi care are o continuitate (…). Mulţumesc celor doi oameni (Alina Mavrodin şi Teodor Vasiliu, n.r.) care s-au ocupat şi au fost, într-un fel, vizionari şi au avut ideea acestui proiect. Le mulţumesc colegilor mei din consiliul judeţean împreună cu care am dat votul pentru acest proiect. Şi fără să-mi iau un angajament eu, cel puţin, sunt stăpân pe votul meu, ce or face ceilalţi 34 de consilieri judeţeni… dar, cu singuranţă, cu înţelepciune şi cu multă aplecare vom continua”, a spus Alexandru Oprea, în discursul său de la inaugurarea Muzeului Romanţei

”Avem votul PNL”, l-a întrerupt Teodor Vasiu.

”Dacă votează ei, atunci nu ar trebui să aveţi emoţii, nu?”, a replicat Oprea.

Cuvinte elogioase a avut şi prefectul de Dâmboviţa, Antonel Jîjîie, care a spus că susţine un astfel de proiect. Prefectul nu are atribuţii în acest sens.

”Aş vrea să apreciez efortul pe care l-au depus Tedi Vasiliu şi Alina Mavrodin. Vreau să închei cu o speranţă: Casa de Oaspeţi să devină muzeu al romanţei cu activitate permanentă”, a afirmat Antonel Jîjîie.

Liderul PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu, nu a fost pezent la inaugurare, deşi reprezentantul Centrului Cultural pentru UNESCO ”Cetatea Romanţei” Târgoviște, Alina Mavrodin, a precizat că a fost invitat.

error: Conţinut protejat !!