Site icon stiriDB

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, ales preşedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia

tutuianu-musat-adr

Dan Manu (preşedintele CJ Argeş), Adrian Țuțuianu (preşedintele CJ Dâmbovița), Liviu Mușat (director ADR Sud Muntenia)

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a fost ales, miercuri, preşedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în cadrul şedinţei extraordinare a acestui for care s-a ţinut la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, judeţul Dâmboviţa.

”La şedinţă au participat reprezentanţii judeţelor din regiune desemnaţi potrivit procedurii, de asemenea conducerea Agenţiei de Dezvoltare Sud Muntenia cu directori, şefi de servicii (…). Potrivit hotărârii adoptate, avem în componenţa Consiliului pentru Dezvoltare Regională 28 de persoane, fiecare judeţ are preşedintele consiliului judeţean, un primar reprezentant al municipiilor, un primar reprezentant al oraşelor şi unul reprezentant al comunelor. Legat de alegerea preşedintelui, există un regulament care prevede că preşedinţia este asigurată, prin rotaţie, de preşedinţii de consilii judeţene. Astăzi a venit rândul judeţului Dâmboviţa, ca urmare preşedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională, pentru un an de zile, este subsemnatul”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Vicepreşedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a fost ales preşedintele CJ Argeş, Dan Manu.

Membrii consiliului au vorbit despre proiectele europene din exerciţiul financiar 2007-2013, dar şi despre proiectele şi axele de finanţate din programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

”Am avut şi o informare la zi a implementării POR 2007-2013, discuţia s-a făcut în principal pe proiectele care sunt cu termene de implementare prelungire până anul viitor, cinci, şi 21, care se vor finaliza în acest an. Am luat încă o dată act de axele de finanţare şi de priorităţile Programului Operaţional Regional 2014-2020, am fost încă o dată înformaţi despre acele axe pentru care există ghid de finanţare făcut public şi există un termen de depunere a proiectelor. Au fost multe discuţii pe proiectele care privesc axa de finanţare 3, este vorba despre reabilitare termică a clădirilor de locuit şi de asmenea discuţii pe axa 6 care priveşte drumurile judeţene şi pe axa 4 care priveşte dezvoltarea urbană a municipiilor reşedinţă de judeţ”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta a spus că principalele concluzii şi propuneri în urma dezbaterilor vor fi trimise Ministerului Dezvoltării Regionale.

Conform directorului Agenţiei de Dezvoltare Sud Muntenia, Liviu Muşat, în exerciţiul financiar 2007-2013 au fost mai multe proiecte cu probleme, care au pierdut finanţarea, iar altele care riscă să piardă banii europeni.

”Sunt câteva proiecte care au fost reziliate, contracte de finanţare care au fost reziliate şi sunt cinci mari proiecte care au fost declarate nefuncţionale şi au ca termen de finalizare luna noiembrie 2017. Din acestea cinci, două sunt în Giurgiu, unu în Ialomiţa, unul în Prahova şi unul în Dâmboviţa. Sunt două drumuri judeţene în Giurgiu, în Ialomiţa este vorba de un proiect urban, Piaţa Revoluţiei, în Dâmboviţa este centura ocolitoare a Târgoviştei, iar în Prahova este un pasaj rutier cu trecere peste un alt drum”, a precizat Liviu Muşat.