Site icon stiriDB

Premiu de excelenţă pentru activitatea academică pentru arhiepiscopul Târgoviştei

Arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei, Nifon, a primit, marţi, un premiu de excelenţă din partea Universităţii Valahia pentru întreaga sa activitate academică, la eveniment fiind prezenţi academicienii Răzvan Theodorescu şi Constantin Bălăceanu-Stolnici.

Decernarea premiului a avut loc, într-un cadru solemn, în aula de festivităţi a Centrului Internaţional de Conferinţe.

”Ceremoniile au fost deschise de către domnul Prof. univ. dr. Călin Oros, Rectorul Universităţii, care a evidenţiat contribuţia Mitropolitului Nifon la dezvoltarea academică şi universitară în cei 15 ani de activitate, la Târgovişte. Apoi  Pr. prof. univ. dr. Viorel Ioniţă, Consilier patriarhal onorific, profesor la Universităţile din Bucureşti şi Geneva, a rostit un riguros şi cuprinzător laudatio.  După aceea, a fost proiectat filmul omagial intitulat „15 ani de slujire pe scaunul vlădicesc de la Târgovişte”, la finalul căruia, domnul rector Călin Oros i-a înmânat premiul de excelenţă şi placheta omagială, din partea Senatului universităţii”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgovişte.

Arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei, Nifon, a mulţumit pentru distincţia oferită, după ce, cu doi ani în urmă, i-a fost conferit titlul de doctor honoris causa.

Arhiepiscopul Târgoviştei a apreciat premiul primit  drept ”un  moment de celebrare a misiunii Bisericii, a continuităţii cu gloriosul trecut al acestei vechi Cetăţi de Scaun muntene, dar şi expresia solidelor punţi de dialog dintre credinţa religioasă, cultură şi universitate”.

Arhiepiscopul Târgoviştei a ţinut o scurtă prelegere, intitulată ”Misiunea Bisericii în contemporaneitate. Relaţia dintre Biserică şi cultură. Relaţiile intercreştine o necesitate a vremurilor noastre”.

Cea de-a doua parte a evenimentului academic a fost constituită din lansarea volumului ştiinţific al Arhiepiscopului Târgoviştei, intitulat ”Teologie, cultură şi dialog inter-religios în misiunea Bisericii”.