Site icon stiriDB

Premierul spune că va căuta soluţii şi la nivel european în privinţa efectelor produse de condiţiile meteo nefavorabile

Premierul Viorica Dăncilă a precizat joi că există o echipă „foarte bine ancorată” la problemele create în urma condiţiile meteo nefavorabile care au dus la inundaţii în mai multe regiuni ale ţării, inclusiv la alunecări de teren la Văleni, Dâmboviţa, şi a anunţat că va căuta soluţii inclusiv la nivel european, în sensul unei eventuale accesări a fondului de solidaritate.

„Ştiu despre această situaţiei (n.r. – alunecarea de teren de la Văleni). Din păcate, vremea nefavorabilă a creat probleme, a creat probleme şi aici în Dâmboviţa, a creat probleme şi în alte locuri din ţară. Avem o echipă care este foarte bine ancorată în tot ceea ce se întâmplă legat de aceste probleme în România. Domnul Arafat a fost, după câte ştiu eu, în zonă”, a declarat premierul Dăncilă, aflată într-o vizită în judeţul Dâmboviţa.

Şeful Executivului a reamintit că există Comitetul pentru situaţii de urgenţă la nivel naţional, din care fac parte şi consilierii săi.

„Vom încerca nu numai să-i ajutăm pe oameni acum, ci să ajutăm şi după ce aceste probleme legate de inundaţii, de alunecările de teren vor trece. Vom încerca chiar să căutăm soluţii şi la nivel european, să vedem care este situaţia şi dacă pentru aceste soluţii putem accesa fondul de solidaritate”, a precizat premierul Dăncilă.