Site icon stiriDB

Popcornul la microunde îți poate distruge plămânii

Aroma de unt din popcornul pentru microunde, de obicei, vine de la un produs chimic. Acest produs, numit diacetil, este atât de toxic încât distruge de obicei plămânii muncitorilor din fabricile de popcorn pentru microunde, afectându-i cu o boală distrugătoare și ireversibilă cunoscută sub numele de bronșiolită obliterantă.

Bronșiolita obliterantă este atât de rară în afara acestui context, încât a devenit mult mai cunoscută sub numele de”popcorn pulmonar”, după cauza primară a bolii.

Autoritățile de reglementare și profesioniștii din domeniul sănătății au cunoscut acest risc de zeci de ani, dar întotdeauna au presupus că va afecta doar oameni care respiră în concentrații deosebit de ridicate din fabrici. Apoi, în 2007, un om care a mâncat cu regularitate două pungi de popcorn pentru microunde în fiecare zi, a fost diagnosticat cu popcorn pulmonar, întâmplare ce a indicat faptul că diacetilul intră în aer și plămâni atunci când popcornul pentru microunde este gătit. Dornici de a-și reasigura consumatorii, cele mai multe companii producătoare de floricele pentru microunde, au scos diacetilul din produsele lor a€“ numai pentru a-l înlocui cu substanțe chimice care au aceleași efecte.

Astăzi, putem găsi încă diacetil în multe alimente și gustări aromate și chiar în unele așa-numite produse „naturale” alimentare. Asigurați-vă că citiți ingredientele de pe orice aliment pe care intenționați să-l consumați și asigurați-vă că nu conține diacetil (și nici „€œextract de drojdie”).
Sursa: viataverdeviu.ro