Site icon stiriDB

Pompierii au stabilit cauza incendiului de la hotelul din Moreni

Pompierii dâmboviţeni au stabilit cauza incendiului ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Hotelul Valahia din Moreni: tablou electric cu defecţiuni sau suprasolicitat.

”Din cercetările efectuate, se pare că un tablou electric cu defecţiuni sau suprasolicitat a fost cauza probabilă a producerii incendiului. În urma incendiului a ars acoperişul clădirii hotelului pe o suprafaţă de cca. 450mp şi s-au degradat: pereţii şi acoperişul de la mansardă pe o suprafaţă de cca. 350mp şi mobilierul din 3 camere. Nu s-au înregistrat victime”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa, remis luni.

Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, la ora 23.55, Detaşamentul de pompieri Moreni a fost anunţat (prin  numărul unic de urgenţă 112) despre producerea unui incendiu la acoperişul unui hotel situat pe strada cpt. Pantea Ion din Moreni.

La locul intervenţiei pompierii de la Detaşamentul Moreni s-au deplasat cu patru autospeciale (două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autoscară mecanică şi ambulanţa SMURD). Echipajele de intervenţie au găsit incendiul manifestându-se violent la acoperişul hotelului. Au fost chemate şi au venit în sprijin forţe suplimentare de la Detaşamentul Târgovişte (o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi platforma de lucru la înălţime) şi de la Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă (SPSU) al Schelei petroliere Moreni (două autospeciale de lucru cu apă şi spumă).

După aproximativ două ore, forţele de intervenţie au stins incendiul, împiedicând extinderea acestuia la etajele inferioare ale hotelului şi la cosnstrucţiile învecinate.

”A fost o intervenţie foarte dificilă atât din cauza suprafeţei mari pe care se manifesta incendiul, dar şi a vântului puternic care amplifica arderea. La operaţiunea de intervenţie, condusă de inspectorul şef al I.S.U. “Basarab I” Dâmboviţa – colonel Mirel Pietreanu, au participat 4 ofiţeri 35 şi subofiţeri, iar de la SPSU al Schelei petroliere Moreni – 4 pompieri”, se mai arată în comunicatul ISU Dâmboviţa.