Site icon stiriDB

Poliţia Locală Târgovişte: Spargerea asfaltului de Distrigaz fără aprobare constituie infracţiune

Bulevardul IC Brătianu din Târgovişte, aflat în curs de reabilitare printr-un program european, a fost spart săptămâna trecută în mai multe locuri, în zone ce tocmai fuseseră asfaltate, de către Distrigaz fără a avea avizele necesare.

Poliţia Locală Târgovişte informează că fapta constituie infracţiune, iar dosarul a fost înaintat Poliţiei Târgovişte pentru luarea de măsuri.

[spoiler title=”Comunicat Politia Locala Targoviste” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

COMUNICAT DE PRESĂ

Referitor la faptul că în data de 21.04.2015, Distrigaz a spart asfaltul pe Bulevardul I.C. Brătianu, potrivit Legii nr. 50/1991, republicată, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, art. 3, alin (1), lit. c) vă precizăm: “Constructiile civile, industriale, agricole, cele pentru sustinerea instalatiilor si utilajelor tehnologice, pentru infrastructura de orice fel sau de oricare alta natura se pot realiza numai cu respectarea autorizatiei de construire, precum si a reglementarilor privind proiectarea si executarea constructiilor, pentru:

 c) lucrari de construire, reconstruire, modificare, extindere, reparare, modernizare si reabilitare privind caile de comunicatie de orice fel, drumurile forestiere, lucrarile de arta, retelele si dotarile tehnico-edilitare, bransamente si racorduri la retele de utilitati, lucrarile hidrotehnice, amenajarile de albii, lucrarile de imbunatatiri funciare, lucrarile de instalatii de infrastructura, lucrarile pentru noi capacitati de producere, transport, distributie a energiei electrice si/sau termice, precum si de reabilitare si retehnologizare a celor existente;”

Astfel, se vor lua măsuri conform Legii 50/1991, republicată, art. 24, lit. a): Constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă următoarele fapte:

  1. a) executarea fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia a lucrărilor prevăzute la art. 3, alin (1), lit b), c), e) si g), cu exceptiile prevăzute de lege.

Poliția Locală Târgoviște va îndrepta dosarul către Poliția Municipiului Târgoviște, instituție abilitată să ia măsurile ce se impun.

[/spoiler]

Bulevardul IC Brătianu este reabilitat în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, proiect cu fonduri europene de 149 de milioane de lei.

”Am constatat ieri (marţi, n.r.), cu surprindere, că un anumit furnizor de utilităţi s-a trezit să spargă Bulevardul IC Brătianu în zona dintre cele două sensuri giratorii, fără a avea niciun fel de autorizaţie de la Primăria Târgovişte. Este vorba de Distrigaz. Au tăiat în două locuri. Am trimis reprezentanţi ai primăriei, s-au dus acolo, au aşteptat trei sferturi de oră şi nu a venit nimeni de la Distrigaz. M-am dus eu, am stat trei sferturi de oră, până la urmă cineva de la Distrigaz a catadicsit să apară acolo. Iniţial au încercat să spună că e vorba de o avarie, iar când le-am cerut procesul verbal de constatare a avariei au recunoscut că nu e vorba de vreo avarie ci că, pur şi simplu, fără niciun fel de justificare, s-au apucat să facă două gropi imense în bulevardul asfaltat la trei straturi pentru că acum au primit banii de investiţii”, a precizat, săptămâna trecută, primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Edilul spune că firma care executa lucrările nu avea nici aviz de la primărie şi nici afişate informaţii despre lucrare.

”Cei care executau lucrarea nu aveau afişate niciun fel de informaţii cu privire la lucrare, firmă şi aşa mai departe. Erau într-o obscuritate totală, aveau o bandă cu Distrigaz şi spărgeau bulevardul. Asemenea situaţii nu se pot repeta!”, a spus primarul Târgoviştei.

La câteva minute după ce primăria a anunţat această neregulă, în acelaşi loc pe Bulevardul IC Brătianu, cei de la Distrigaz mai spărgeau partea carosabilă într-un loc, evident tot fără autorizaţie.