Site icon stiriDB

Poliţia Dâmboviţa: Prinşi că au cultivat canabis în locuinţe (video)

Două culturi de canabis amenajate în interiorul locuinţelor au fost descoperite și ridicate de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Dâmbovița și procurorii D.I.I.C.O.T., în urma a patru percheziții efectuate la persoane bănuite de trafic de droguri de risc din Dâmboviţa şi Argeş, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP), remis miercuri.

Două persoane au fost reținute și urmează a fi prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

”La data de 3 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița au efectuat patru percheziţii domiciliare la persoane bănuite că, începând cu luna decembrie 2014, ar fi cultivat „in-door” plante de canabis. Trei dintre percheziţii s-au desfăşurat în localitățile Târgovişte, Manga şi Ghineşti din judeţul Dâmboviţa, iar una în localitatea Priboieni din judeţul Argeş”, se arată în comunicatul IJP Dâmboviţa.

Din cercetări a reieşit că unul dintre bănuiţi ar fi mutat o cultură de plante din Manga, la locuinţa altui bărbat din judeţul Argeş şi ar fi înfiinţat o nouă cultură, în luna februarie, într-o locuinţă din Ghineşti.

”În urma percheziţiilor au fost descoperite două culturi de canabis „in-door” , amenajate în interiorul locuinţelor, două instalaţii artizanale destinate stimulării creşterii plantelor de canabis, patru recipiente ce conţineau fertilizant, peste 160 de fragmente vegetale de tutun în amestec cu canabis, 1,71 grame de canabis, 192 de alveole folosite la cultura răsadurilor şi 399 de ghivece în care erau cultivate plante de canabis”, se mai spune în comunicatul IJP Dâmboviţa.

În document se mai arată că au fost puse în executare cinci mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri.

În urma probatoriului administrat, faţă de doi bărbaţi s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române.

La activități au participat şi polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, precum și jandarmi.