Poliţia Dâmboviţa: Controale privind transportul de mărfuri şi persoane

Poliţia Dâmboviţa: Controale privind transportul de mărfuri şi persoane

În perioada 09-15 februarie, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R, poliţiştii dâmboviţeni desfăşoară acţiunea „truck&bus”, pentru verificarea legalităţii transportului public de persoane şi de mărfuri, în conformitate cu Planul de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În prima zi a acţiunii aproape jumătate dintre şoferii verficaţi au fost amendaţi, iar în a doua zi 70% dintre şoferi au fost găsiţi cu nereguli.

”În prima zi de acţiune, poliţiştii dâmboviţeni au verificat 261 de autovehicule destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, precum şi cele destinate transportului de marfă, cu masa totală autorizată mai mare de 3,5 tone. Ca urmare a neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 104 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 47.500 de lei, din care 51 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Dâmboviţa.

”În cea de a doua zi de acţiune, poliţiştii dâmboviţeni au verificat 144 de autovehicule destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, precum şi cele destinate transportului de marfă, cu masa totală autorizată mai mare de 3,5 tone. Ca urmare a neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 103 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.800 de lei. Din totalul amenzilor, 19 au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză, 4 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi 6 pentru nerespectarea prevederilor H.G 69/2012”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!