Poliţia Dâmboviţa: Acţiuni de informare în toate şcolile şi liceele din judeţ despre jocurile periculoase de pe internet

Poliţia Dâmboviţa: Acţiuni de informare în toate şcolile şi liceele din judeţ despre jocurile periculoase de pe internet

Poliţiştii dâmboviţeni împreună cu reprezentanţi ai altor instituţii vor merge în toate unităţile de învăţământ din judeţ pentru a le vorbi copiilor despre cum să se ferească de jocurile periculoase de pe internet, se arată într-un comunicat la Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, remis miercuri.

Acţiunea vine în contextul în care un copil de 11 ani din localitatea dâmoviţeană Cazaci s-a sinucis acum două zile, iar colegii săi de la şcoală susţin că le-a spus că joacă ”Balena Albastră” pe internet. Poliţia face în prezent verificări pentru a stabili dacă se confirmă acest lucru.

”Astăzi, 29 martie, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a avut loc o întâlnire a conducerii inspectoratului cu reprezentanţii Instituţiei Prefectului, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Centrului de Resurse şi Asistenţă Educaţională şi cei ai Arhiepiscopiei Târgoviştei. Totodată, la activitate au participat şeful Serviciului de Ordine Publică, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa. În cadrul întâlnirii, au fost dezbătute aspecte privind jocurile virtuale cu conţinut nociv care conduc la tragedii, cu precădere în rândul elevilor de ciclu primar şi gimnazial”, se arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

În document se arată că au fost stabilite măsuri pentru prevenirea evenimentelor negative şi pentru reducerea gradului de victimizare a copiilor, iar poliţiştii, împreună cu reprezentanţii celorlalte instituţii, desfăşoară activităţi de informare în toate unităţile de învăţământ din judeţ.

Poliţia dâmboviţeană le recomandă părinţilor să aibă o bună comunicare cu propriul copil, să îl supravegheze îndeaproape şi să-i acorde atenţie.

”Staţi de vorbă cu copiii dumneavoastră despre riscurile care ar putea să vină din participarea la provocări online. Ei ar putea să cadă pradă presiunii grupului şi să nu conştientizeze riscurile la care se expun. Monitorizaţi aplicaţiile pe care copilul dumneavoastră le foloseşte. Descărcaţi-le şi utilizaţi-le, astfel încât să înţelegeţi cum funcţionează şi ce rol au. Acest lucru vă va permite să aflaţi cu cine vorbeşte copilul în spaţiul virtual. Fiţi la curent cu ceea ce se întâmplă pe reţelele de socializare”, sunt recomandările reprezentanţilor IPJ Dâmboviţa.

De asemenea părinţii sunt îndemnaţi să instaleze un sistem de monitorizare care să le permită supravegherea activităţii copiilor pe internet.

error: Conţinut protejat !!