Site icon stiriDB

Poliţia Dâmboviţa: Abaterile comise de biciclişti, principala cauză a accidentelor

La nivelul județului Dâmbovița, abaterile comise de bicicliști constituie principala cauză generatoare de accidente de circulație, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, remis stiridb.ro.

”Astfel, în primele 6 luni ale acestui an, pe fondul nerespectării regulilor de circulație de către persoanele care se deplasează cu bicicleta s-au înregistrat 58 de accidente rutiere, dintre care 11 au fost grave și 47 ușoare. Accidentele grave s-au soldat cu decesul a două persoane și rănirea gravă a altor 10, iar cele ușoare au avut drept consecință vătămarea corporală ușoară a 47 de persoane”, se precizează în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

În ceea ce privește locul producerii, 12 dintre aceste evenimente s-au produs în mediul urban și 46 în rural.

”În perioada 04-11 iulie a.c., în urma acțiunilor derulate de poliția rutieră, 764 bicicliști au fost sancționați contravențional pentru încălcarea normelor rutiere. Pentru a reduce riscul implicării în evenimente negative, polițiștii le recomandă bicicliștilor să fie responsabili în trafic și să respecte regulile de circulație atât pentru siguranța lor cât și celorlalți participanți”, mai informează IPJ Dâmboviţa.