Site icon stiriDB

Podul peste Ialomiţa de la Pucioasa este avariat şi necesită reparaţii

Podul peste Ialomiţa de la Pucioasa necesită reparaţii, circulaţia rutieră şi feroviară fiind pusă în pericol din cauza avarierii de anul trecut a infrastructurii podului, a declarat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Podul este pe DN 71 la km 68+605 şi este construit în 1909.

”Podul are 206 metri liniari şi este în administrarea Societăţii Naţionale a Căilor Ferate, deci nu a Drumurilor Naţionale. S-au produs, în anul 2014, avarieri grave la infrastructură, care au determinat: distrugeri ale pragului de fund, a pilei numărul trei, coborârea accentuată ale talvegului râului Ialomiţa care pot conduce la prăbuşirea obiectivului în cazul unor precipitaţii abundente sau acumulări periculoase în barajul Pucioasa care ar necesita o operaţiune excepţională de deversare”, a precizat Ţuţuianu.

Acesta a adăugat că solicitat fonduri guvernamentale pentru repararea podului.

”Solicitarea este adresată Companiei Naţionale de Investiţii la data de 17.02.2015. Ea are la bază o constatare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi o hotărâre a acestui organism şi împreună cu domnul prefect Ioan Marinescu am trecut la elaborarea unui proiect de hotărâre de Guvern pentru obţinerea de fonduri în vederea punerii în siguranţă a acestui pod. Estimăm că valoarea investiţiei va fi una foarte mare pentru că, repet, podul este construit în 1909, necesită intervenţii masive ca să avem siguranţa circulaţiei şi pe cale rutieră şi pe cale feroviară”, a afirmat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta a spus că are joi o întâlnire cu premierul Victor Ponta, unde va discuta şi despre finanţarea lucrărilor la podul de la Pucioasa.

”Proiectul transmis de noi este la Guvern, mâine (joi, n.r.) am programată o întâlnire cu primul ministru, va sta pe agenda de discuţie cu domnia sa acest subiect”, a precizat Ţuţuianu.