Site icon stiriDB

Podul peste Argeş de la Ioneşti, inaugurat de ministrul Dan Şova

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, a inaugurat, joi, podul peste râul Argeş, de la Ioneşti, investiţie în valoare de 23,6 milioane de lei.

Construcţia podului a început în 2011 şi a avut termen de finalizare a execuţiei octombrie 2013. Lungimea podului este de 202 metri.

”Am reuşit în 2013 să alocăm o sumă considerabilă pentru finalizarea podului de la Ioneşti, care era o problemă foarte mare, practic era rupt tot judeţul pe partea de sud cu ieşirea pe A1. Am văzut şi situaţia de la podul de la Viişoara o să vedem şi acolo ce se poate face”, a declarat ministrul Dan Şova.

Vechiul pod era construit în anul 1911, în anul 1974 podul a fost consolidat şi lărgită partea carosabilă. Din cauza extragerilor masive de balast din râu şi a viiturilor podul a fost afectat, iar în urma viiturii puternice din luna aprilie 2004 podul a devenit impracticabil. S-a construit, în amonte, unul provizoriu cu o durată de funcţionare estimată la 2 ani. Podul provizoriu a mai fost deschis circulaţiei şi după ce perioada de funcţionare a expirat până acum când s-a dat în funcţiune noul pod de la Ioneşti.

”Au fost alocaţi 9,5 milioane de lei de la Guvernul Ponta, nu a fost deloc simplu, dar am avut spijinul necesar. Acum putem spune, practic, că am refăcut legătura cu sudul României şi cu localităţile din sudul judeţului, cele şapte – opt care ţin de Dâmboviţa şi, sigur, mai departe judeţele Argeş şi Teleorman”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.