Site icon stiriDB

Podul de la Moreni peste Cricov, reabilitat cu bani europeni

Podul din localitatea dâmboviţeană Moreni peste Cricov a fost reabilitat cu fonduri europene de 2,3 milioane de lei, lucrarea fiind inaugurată, miercuri, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Lucrarea a început în iunie 2013. Au fost executate şi lucrări de suprabetonare pe toată structura podului, rebetonarea zonelor degradate, prelungirea apărării de mal, refacere rampe de acces.

”Proiectul din care face şi podul parte este modernizarea spaţiilor urbane, străzi şi spaţii verzi, în valoare de 11,4 milioane de lei. În proiect intră modernizarea a 2,4 kilometri de străzi, Rebulicii şi A.I Cuza, care sunt finalizate şi este vorba despre şi de reparaţia şi reabilitarea podului de peste pârâul Cricov. Tot în acest proiect va trebui să încheiem lucrările la un parc de un hectar, aflat în vecinătate. Pot să vă mai spun despre pod căp a fost construit undeva în anii ’50, până azi nu a avut nicio reparaţie”, a precizat primarul din Moreni, Constantin Dinu.

Edilul a subliniat că podul este unul consolidat şi nu are probleme privind rezistenţa.

”Mai fac o precizare pentru că persoane rău intenţionate au lansat tot felul de zvonuri, în sesnsul că podul este fisuart, piciorul este afectat, va trebui să dărâmăm podul, vreau să auziţi de la mine că nu există niciun fel de problemă. Cei care au văzut nişte rosturi la capătul podului, acelea sunt rosturi de dilatare pe care constructorii le lasă intenţionat, deci podul nu are nimic”, a spus primarul din Moreni, Constantin Dinu.

Lungimea podului este 100 de metri, iar lăţimea de 15,5 metri.

”Moreni este al doilea municipiu al judeţului şi, din păcate, din considerente de ordin politic, în ultimii ani de zile nu a beneficiat de niciun fel de investiţii. Vreau să scriem un proiect pe programul Operaţional Regional 2014-2020, mă interesează să modernizăm drumul de la Târgovişte spre Moreni, asfaltăm acum, dar astea sunt lucrări curente. Vrem să modernizăm drumul Târgovişte- Moreni până la legătura cu Prahova, cu drumul naţional Bucureşti- Ploieşti – Sinaia, deci prin Floreşti. De asemenea vrem să realizăm o centură ocolitoare a Moreniului”, a spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

La inaugurarea podului de la Moreni au fost prezenţi primarul localităţii – Constantin Dinu, preşedintele CJ Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Ioan Marinescu, administratorul public al judeţului – Alexandru Oprea, primarii din Vişineşti, Iedera, Ocniţa, Dărmăneşti, IL Caragiale, consilieri judeţeni, localnici.