Site icon stiriDB

#PNLtargoviste Misterioasa vizită a lui Cotinescu la guvern şi secretomania de după

Candidatul PNL Târgovişte Aurelian Cotinescu a avut, miercuri, o reacţie surprinzătoare într-o conferinţă de presă online, după ce a fost întrebat despre modul în care a sprijinit un proiect ANL Sagricom. Chiar candidatul şi PNL Târgovişte au anunţat pe facebook implicarea liberalilor în demararea proiectului.

„Târgoviștenii liberali Aurelian Cotinescu si Ion Sorin, s-au implicat activ mergând la Guvern și prezentând beneficiile acestui proiect. Prin insistența și perseverența lor, au reușit să redirecționeze banii către Targoviste”, este postarea de pe pagina de facebook a PNL Târgovişte.

Trecând peste virgula dintre subiect şi predicat, este clar ce au făcut cei doi candidaţi.

Întrebat despre această iniţiativă, Cotinescu a refuzat să spună cu cine s-a întâlnit la guvern, dar a precizat că nu a susţinut niciun alt proiect, decât ANL-urile de la Sagricom.

Mai mult, Cotinescu a spus că a bifat patru căsuţe din declaraţie, motivul deplasării fiind personal şi de afaceri. Ori la Guvern nu ai ce căuta nici din motive personale, nici de business.

Cotinescu declară că nu a fost la guvern în calitate de om politic, însă pe pagina de facebook a PNL Târgovişte apare scris clar în postare că liberalii Aurelian Cotinescu şi Sorin Ion s-au implicat.

Faptele:

1.Guvernul dă pe data de 21 mai o hotărâre privind reaprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru ANL-urile de la Sagricom

2.Pe 22 mai, seara târziu, PNL Târgovişte anunţă pe facebook că Guvernul a dat bani pentru ANL-urile de la Sagricom şi că liberalii Aurelian Cotinescu și Sorin Ion s-au implicat activ mergând la guvern şi prezentând beneficiile acestui proiect.

3.Pe 27 mai PNL Târgovişte organizează o conferinţă de presă în care Cotinescu refuză categoric să spună ceva despre cum s-a implicat activ.

Reporter: Când aţi fost ultima oară la guvern?

Cotinescu: În urmă cu o săptămână.

Reporter: Ce aţi scris pe declaraţie?

Cotinescu: Că mă duc la Guvern.

Reporter: Nu există rubrică „mă duc la Guvern”.

Cotinescu: Să vă spun ceva, acolo apar câteva puncte, aproape 10, cred că am bifat 4 dintre ele că am mai avut o problemă şi un drum la un partener. Am avut mai multe lucruri de făcut în ziua respectivă. În interes personal şi în interes de afaceri. Am avut un drum la un furnizor din Bucureşti şi am avut treabă şi la guvern.

Reporter: Şi la Guvern aţi intrat şi aţi vorbit cu domnul Orban, în calitate de…

Cotinescu: Are vreun sens, are vreo relevanţă?

Reporter: Da.

Cotinescu: De ce? Cu ce ajută treaba asta? Primarul municipiului Târgovişte nu a fost niciodată la minister să vorbească despre acest proiect. Cum vi se pare? Ţinând cont că au avut 7 ani Guvernul PSD, iar în ultimii 3 ani ar fi putut să încheie acest proiect fără probleme.

Reporter: Deci, repet întrebarea: în ce calitate aţi fost la guvern?

Cotinescu: Nu ştiu, eu aş zice că e o întrebare care nu ajută pe nimeni, şi nu văd sensul.

Reporter: Poate sunt şi alţii care au proiecte şi vor să meargă să le susţină. În calitate de ce să se prezinte acolo?

Cotinescu: Am fost invitat să merg la guvern.

Reporter: De cine?

Cotinescu: Încă o dată, ce relevanţă are?

Reporter: Păi dumneavoatră ne-aţi spus că aţi fost şi aţi făcut demersuri.

Cotinescu: Guvernul este liberal şi cred că avem acolo foarte mulţi colegi care lucrează în guvern sau care lucrează în minister.

Reporter: Deci aţi fost în calitate de om politic?

Cotinescu: Asta aţi înţeles dumneavoastră. Nu. Nu am fost în calitate de om politic.

Reporter: Dar nu ne puteţi puteţi spune în ce calitate aţi fost?

Cotinescu: Asta este tema…

Reporter: Aş vrea să înţeleg cum aţi făcut acele demersuri şi dacă aţi făcut doar pentru Sagricom, aţi avut şi alte intervenţii.

Cotinescu: Pur şi simplu dacă există o dezbatere de idei sau ceva pozitiv care să ajute acest oraş, credeţi că genul acesta de abordare şi întrebările acestea nesfârșite au vreo relevanță?

Subiectul ANL Sagricom nu a fost și nu este unul abordat consistent de candidatul PNL, iar declaraţiile venite după aprobarea hotărârii de guvern i-ar putea face pe unii să se întrebe dacă nu gestul este unul politicianist, că a profitat de hotărârea dată de guvern pentru a-şi asuma meritele. Ar fi în acest caz ca în gluma cu șoricelul, cocoţat pe spatele elefantului, ce exclama cu mândrie: “Ce mai tropăim! “