Site icon stiriDB

Plante de apartament energizante

Exista plante despre care se spune că sunt energizante. Dacă stai într-o cameră în care se află amplasată o astfel de floare te încarci cu energie pozitivă.

Menta. Stimulează creierul și parfumează discret aerul. În plus gonește țânțarii și moliile. Nu în ultimul rând este decorativă și practică. Dacă ai un ghiveci cu mentă în casă îți poți decora înghețate și prăjituri, dar și băuturile cu frunze de mentă proaspătă. Este una din cele mai spornice plante de apartament.


Roinița. Stimulează activitatea cerebrală. Nu are nevoie de lumină directă și este ușor de îngrijit. Cercetătorii de la Universitatea din Ohio au descoperit că mirosul roiniței îmbunătățește starea de spirit. Este, în plus, decorativă, ceea ce face din ea una din cele mai potrivite plante de apartament.


 

Epipremnum aureum are capacitatea de a curata aerul. Este și una dintre cele 4 plante de apartament energizante, este ușor de întreținut și nu trebuie ținută în lumină. Îi place un loc ferit de curenții de aer și urăște să fie mutată din loc. Ajută la reducerea efectelor negative produse de aparatura electronică, reglând nivelul ionilor negativi.


Gardenia este cunoscută ca fiind o plantă care împrăștie energie pozitivă și prin asta este una din cele 4 plante de apartament energizante. Are nevoie de sursă directă de lumina și îngrijire moderată. Are un ușor efect antidepresiv și este dovedit că dacă ai în casă o gardenie starea de spirit ți se îmbunătățește.