Site icon stiriDB

Piaţă ilegală în centrul Târgoviştei (foto)

O piaţă ilegală se află chiar în centru municipiului Târgovişte, pe strada Locotenent Stancu Ion, în spatele Pieţei 1 Mai.

Un consilier local este singurul care o vede. În rest, nimeni, nici Primăria Târgovişte, nici DSP, nici Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, nici Poliţia Locală, nicio altă instituţie a statului cu atribuţii în acest domeniu nu vede piaţa ilegală din centrul Târgoviştei.

Legumele şi fructele se vindeau până nu demult de pe jos, acum sunt amplasate nişte tarabe în zonă, nu este apă curentă, WC-uri, nu există nicio autorizaţie pentru această piaţă.

”Profit că este de faţă doamna arhitect şef să întreb dacă ştiţi cumva dacă piaţa cea nouă deschisă lângă Praktiker e avizată de noi (…). Avem o piaţă care funcţionează ilegal, fără sursă de apă, fără canalizare, colegii noştri de la DSP ar trebui să se sesizeze, o epidemie apărută… cine va răspune pentru asta?”, a spus, la şedinţa Consiliului Local Târgovişte de joi, consilierul local PNL Alen Georgescu.

”Sunt în faza de obţinere de autorizaţie de urbanism”, i-a răspuns arhitectul şef al municipiului Târgovişte, Alexandrina Soare.

”Ce înseamnă faza de obţinere de aviz de urbanism? Adică depui o cerere la primărie…”, a spus consilierul local PC Cătălin Rădulescu.

”Sunt în faza în care deţin un act în care li s-a adus la cunoştinţă ce avize să obţină. Au obţinut certificat de urbanism”, a răspuns arhitectul şef al municipiului Târgovişte.

În concluzie, deşi nu ştiu de existenţa pieţei ilegale, totuşi autorităţile au trimis proprietarului ”act prin care i se aduce la cunoştinţă ce documente să obţină pentru a intra în legalitate”. În cauză este vorba despre un teren proprietate privată unde funcţionează o piaţă agro-alimentară ilegală.

Arhitectul şef al municipiului a mai spus în şedinţa de joi că este treaba Poliţiei Locale să amendeze proprietarul pieţei ilegale. Cu toate acestea nici conducerea Primăriei Târgovişte, nici consilierii nu au întrebat de ce Poliţia Locală nu îşi îndeplineşte atribuţiile în acest caz concret, deşi sunt poliţişti locali în zonă care participă alături de Poliţia Rutieră la acţiuni de control în trafic fără a vedea piaţa ilegală din imediata apropiere.

Cei care vând în piaţa ilegală din Târgovişte mai au puţin şi ajung cu marfa pe carosabil, nu există trotuar, iar  cei care staţionează cu maşina în zonă pentru a-şi face cumpărărturi blochează sensul de mers. Nici aşa poliţiştii nu s-au sesizat.