Petreşti: Lucrări de asfaltare cu bani de la bugetul de stat, dar şi asocieri consiliul local-consiliul judeţean

Petreşti: Lucrări de asfaltare cu bani de la bugetul de stat, dar şi asocieri consiliul local-consiliul judeţean

Mai multe drumuri din comuna dâmboviţeană Petreşti sunt asfaltate cu fonduri de la bugetul de stat, prin OG 28/ 2013, precum şi prin intermediul a două asocieri Consiliul Local Petreşti-Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

”Avem toată suma alocată şi sperăm ca la sfârşitul săptămânii viitoare să putem să încheiem cu brio acest proiect. În cadrul acestui proiect sunt străzile din satul Petreşti şi încă două străzi din satul Puntea de Greci şi strada Legumicultorului din satul Greci. În total 3,7 kilometri. Valoarea investiţiei este de 1,7 milioane de lei, iar banii sunt pe OG 28/2013. Acesta este lotul doi de lucrări, cum l-am numit noi. Lotul unu are lucrări în asociere cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Avem aici două asocieri: este vorba de străzile din satul Greci, trei străzi care s-au realizat în proporţie de 50% urmând ca şi stratul doi, care reprezintă restul lucrărilor, să fie finalizat; mai avem o stradă în satul Greci, tot asociere cu finanţare 50% consiliul judeţean, 50% consiliul local, mai aşteptăm un aviz, considerăm că în următoarea săptămână să dăm autorizaţia de construcţie şi până la sfârşitul săptămânii să finalizăm şi acest proiect”, a precizat primarul din Petreşti, Andrei Lucian Daniel.

tutuianu-prefect-delaratii

Aflat, luni, în vizită de lucru la Petreşti, preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a ţinut să precizeze că lucrările de aici, unde primarul este liberal, reprezintă un exemplu nu tratează primarii în funcţie de culoarea politică.

”Aveţi încă un exemplu că eu tratez primarii în mod egal, întrucât nă interesează, dincolo de culori politice, implicarea oamenilor în realizarea de proiecte. Aici avem un primar care s-a implicat foarte mult, avem două asocieri în derulare, avem OG 28/2013, lucrări de asfaltare, s-a finalizat o primă parte din lucrările de canalizare”, a spus Ţuţuianu.

Acesta s-a referit şi la lucrările de la drumurile judeţene din zonă.

”Legat de drumurile judeţene veţi vedea că drumul de la Pătroaia până la Ioneşti este integral asfaltat şi că, practic, zona aceasta şi localităţile unde primarii au avut dorinţa să se implice sunt rezultate bune. Eu îl felicit primar pentru insistenţă, pentru buna colaborare pe care am avut-o şi sper să colaborăm şi următorii patru ani şi jumătate în interesul comunităţilor locale şi judeţului Dâmboviţa”, a mai afirmat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Prezent la vizita de lucru de la Petreşti de luni a fost şi prefectul de Dâmboviţa, Ioan Marinescu.

error: Conţinut protejat !!