Site icon stiriDB

Peste jumătate dintre firmele controlate de Poliţie în Dâmboviţa pe linie de panificaţie, amendate

Mai mult de jumătate dintre producătorii şi comercializanţii de produse de panificaţie controlaţi de poliţiştii dâmboviţeni specializaţi în investigarea fraudelor au fost descoperiţi cu nereguli şi sancţionaţi, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa.

”În perioada 01 – 26 iunie a.c., poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au continuat acţiunile pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor din domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. În urma celor 65 de controale efectuate, ca urmare a neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 39 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la peste 21.000 de lei”, se arată într-un comunicat al IJP Dâmboviţa.

Din numărul total al sancţiunilor, 20 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Unul dintre agenţii economici verificaţi este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.

Au fost ridicate în vederea confiscării cereale şi produse de panificaţie în valoare de peste 9.000 de lei, pentru care nu se deţineau documente legale de provenienţă sau transport.

La acţiuni, au participat şi efective de ordine publică, Poliţie Rutieră şi transporturi.