Site icon stiriDB

Peste 600 de contravenţii constatate de poliţişti în domeniul panificaţiei

Poliţiştii dâmboviţeni au efectuat, în perioada 1 septembrie -22 octombrie, mai multe controale în domeniul panificaţiei şi au constatat 41 de infracţiuni şi peste 600 de contravenţii, se arată într-un comunicat al Poliţiei Dâmboviţa, remis luni.

Pe numele a 32 de administratori ai unor societăţi comerciale, politiştii au întocmit acte premergătoare cercetării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală.

Valoarea prejudiciului estimat în dosarele penale se ridică la aproape 1,4 milioane de lei.

”Controalele efectuate au vizat atât producătorii precum şi cei care vând produsul finit către populaţie (…). Controalele efectuate au vizat 223 de societăţi comerciale, 97 de persoane fizice şi peste 1.100 de mijloace de transport. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 664 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 256.400 de lei”, se arată în comunicatul Poliţiei Dâmboviţa.

La acţiuni au participat peste 100 poliţişti, specializaţi în investigarea fraudelor, de ordine publică şi din cadrul structurilor de poliţie rutieră şi transporturi.

”Ca şi măsură complementară, au fost ridicate în vederea confiscării produse cerealiere şi derivate, a căror valoare se ridică la peste 53.000 de lei. Totodată, s-a dispus suspendarea activităţii unui agent economic care efectua operaţiuni de achiziţie şi comercializare de produse de panificaţie”, se mai arată în comunicatul Poliţiei Dâmboviţa.