Peste 3.500 de infracţiuni de furt, în Dâmboviţa, de la începutul anului

politie furturiInspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa a organizat, luni, ”Ziua prevenirii infracţiunilor de furt”, manifestare care are ca scop informarea cetăţenilor cu privire la modul în care să îşi protejeze bunurile împotriva furtului.

Acţiunea are loc în cadrul ”Săptămânii prevenirii criminalităţii”, ce are loc la nivel naţional în perioada 30 septembrie – 4 octombrie.

Peste 3.500 de infracţiuni de furt au avut loc, în judeţul Dâmboviţa, de la începutul anului.

”La Centrul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Dâmboviţa, s-a organizat o conferinţă şi prin intermediul mass-mediei au fost transmise cetăţenilor recomandări cu privire la prevenirea furturilor. Astfel nu trebuie să permiteţi accesul în locuinţă persoanelor necunoscute, chiar dacă insistă sub pretextul prezentării unor  promoţii, nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi, asiguraţi-vă locuinţele cu sisteme de închidere, atât pe timpul zilei cât şi noaptea”, se arată în comunicatul IJP Dâmboviţa.

Alte recomandări ale Poliţiei sunt să aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine sau în mijloace de transport în comun, să păstraţi banii în buzunarele interioare ale vestimentaţiei, în borsete sau genţi, în cazul în care vă aflați într-o zonă aglomerată, țineți geanta lipită de corp în partea din față, cu sistemul de închidere orientat spre dumneavoastră și protejați-o cu una din mâini.

IJP Dâmboviţa informează că numărul furturilor a scăzut comparativ cu anul trecut, la nivel de judeţ.

”În primele opt luni ale acestui an, au fost sesizate 3.547 de infracţiuni de furt, cu 658 mai puţin comparativ cu perioada similară a anului trecut. În cazul în care sunteţi victima unei infracţiuni de furt, sesizaţi imediat Poliţia, la numărul unic pentru apeluri de urgenţă – 112”, se mai arată în comunicatul IJP Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!