Peste 2.000 de târgovişteni au aprins lampioane, marcând ”Ora Pământului” (foto)

Peste 2.000 de târgovişteni au aprins lampioane, marcând ”Ora Pământului” (foto)

Iluminatul public în Târgovişte a fost oprit, sâmbătă, de la ora 20.30 la 21.30, pentru a se marca ”Ora Pământului”, iar peste 2.000 de târgovişteni au venit în centrul municipiului pentru a lansa lampioane.

”Ca gest este foarte important şi participăm şi noi, Târgovişte, alături de alte 6.000 de oraşe la ”Ora Pământului”. Mă bucur că s-a oprit ploaia şi sunt foarte mulţi târgovişteni care au participat la acest eveniment”, a declarat primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

ora-pamantului-06

Edilul a mai spus că ia în calcul mai multe acţiuni care să pună în practică mesajul care însoţeşte evenimentul ”Ora Pământului”.

”Oricum toate investiţiile care vizează ilumintaul public din Târgovişte, toate investiţiile care vizează eficienţa energetică sunt bazate pe resurse regenerabile. Chiar şi pe ceea ce înseamnă transportul public în comun există posibilitatea accesării şi cumpărării de material rulant ecologic, tot ce însemnă investiţii cu finanţare europeană sunt bazate pe acest concept”, a adăugat Cristian Stan.

ora-pamantului-08

2015 lampioane au fost lansate, simbolic, de Ora Pământului, din Piaţa Tricolorului din Târgovişte.

Milioane de oameni din întreaga lume opresc aparatele electrice şi sting luminile, sâmbătă seara, timp de o oră, pentru a marca ”Ora Pământului”.

Prin acest tip de manifestare oamenii încearcă să tragă un semnal de alarmă şi să accelereze găsirea unor soluţii care să prevină schimbările climatice.

ora-pamantului-10

ora-pamantului-09

ora-pamantului-07

ora-pamantului-11

ora-pamantului-03

ora-pamantului-05

ora-pamantului-04

ora-pamantului-02

error: Conţinut protejat !!