Site icon stiriDB

Peste 14.700 de vizitatori la Complexul Muzeal Curtea Domnească Târgovişte

Peste 14.700 de vizitatori a avut Complexul Muzeal Curtea Domnească Târgovişte în perioada derulării programului ”Să ştii mai multe, să fii mai bun”, elevii fiind angrenaţi în diferite activităţi în cadrul complexului.

”În săptămâna premergătoare Paştelui s-au desfăşurat mai multe activităţi la Complexul Muzeal Curtea Domnească, în cadrul programului ‘Să ştii mai multe, să fii mai bun’. Am avut în cinci zile 14.772 de participanţi. Au fost vizitatori din Târgovişte, Bucureşti, Buzău, Câmpina, Dobra, Perşinari, Craiova, Piteşti, Pucioasa, Doiceşti, Vâlcea, Covasna, Giurgiu, Voineşti, Băicoi, Chitila, Petroşani, Târgu Jiu. Cred că a fost un lucru bun, sunt foarte mulţi elevi veniţi din alte judeţe. Este o modalitate foarte concretă de punere în valoare a moştenirii istorice pe care o au municipiul Târgovişte şi judeţul Dâmboviţa”, a declarat, marţi, într-o conferinţă, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Curtea Domnească din Târgovişte reprezintă un complex de clădiri şi fortificaţii medievale ce au avut rol de reşedinţă pentru 33 de voievozi ai Ţării Româneşti

Curtea Domnească este atestată în timpul lui Mircea cel Bătrân. Dezvoltarea şi extinderea fortificaţiilor s-au făcut însă o jumătate de veac mai târziu, posibil în timpul domniei lui Vlad Dracul sau chiar în timpul lui Vlad Ţepeş. Aflat în incinta Curţii Domneşti, Turnul Chindiei este monument emblematic pentru municipiul Târgovişte.