Site icon stiriDB

Peste 100 de persoane au ieşit în centrul Târgoviştei joi (foto | video)

protest-ziua2-04

Protestul a continuat şi joi seara la Târgovişte, participanţii au fost mult mai puţini decât cu o zi înainte şi mai nervoşi.

Peste 100 de persoane au venit în centrul municipiului, timp de două ore au scandat şi au mărşăluit pe Bulevardul Independenţei.

”Uniţi salvăm toată România!”, ”Colectiv”, ”Ieşiţi din casă dacă vă pasă!”, ”Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă!”, ”Basarabia e România!”, ”Şi voi, şi voi, veniţi cu noi!”, ”Jos Parlamentul!”, ”Hoții”, ”Demisia”, ”Ghinion, ghinion, uite ne-am trezit din somn” au fost scandările manifestanţilor.

La ora 18.00 au început să se strângă tineri în Piaţa Tricolorului, acolo unde şi cu o zi înainte a avut loc o manifestare similară. Cei veniţi au fost nemulţumiţi din cauză că piaţa era plină de corturi şi tarabe pentru un târg al toamnei ce se va deschide vineri.

protestatarii părăsesc Piața Tricolorului pentru a mărșălui pe b-dul Independenței

”Jos tarabele!”, au scandat tinerii de la protest.

”Jos Marinescu!”, a strigat unul dintre manifestanţii aflaţi în faţa Prefecturii Dâmboviţa, dar cei prezenţi nu s-au alăturat scandării. A fost de altfel singura scandare care a vizat o persoană anume (actualul prefect de Dâmboviţa, Ioan Marinescu, n.r.).

Manifestanţii au mers în Piaţa Mihai Viteazu aflată în apropiere, apoi au mărşăluit pe Bulevardul Independenţei, blocând temporar artera de circulaţie.

protestatarii mărșăluiesc pe b-dul Independenței

După ce s-au plimbat din Piaţa Tricolorului în Piaţa Mihai Viteazul, înapoi, apoi pe Bulevardul Independenţei, iar în Piaţa Mihai Viteazul, în încercarea de a aduna mai multă lume la protest, oamenii s-au întors înapoi în faţa Prefecturii. Aici au început să strige la jurnaliştii prezenţi, fără a aduce acuze concrete, susţinând că aceştia mint la ordinul patronilor.

Ca şi cu o zi înainte, participanţii la protest au fost tineri, în mare parte liceeni, conduşi de un grup mai vocal, care s-a declarat parte a unei galerii.