Site icon stiriDB

Patru candidaţi din Dâmboviţa, eliminaţi la proba scrisă a bacalaureatului de miercuri

Patru candidaţi din Dâmboviţa la proba scrisă de miercuri a bacalaureatului au fost eliminaţi din examen, fiind surprinşi în timp ce încercau să fraudeze folosindu-se de copiuţe sau de telefon cu dispozitiv de ascultare.

Conform inspectorului şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa Ovidiu Băsceanu, dintre cei patru,  unul era în centrul de examen de la Colegiul Naţional Constantin Carabella, care a fost prins cu copiuțe clasice, elevul fiind absolvent al Liceului Spiru Haret, un candidat la centrul de examen Liceul Iordache Golescu, care avea asupra sa un telefon cu dispozitiv de ascultare, iar doi candidați la Liceul Goga Ionescu Titu, care au fost prinși în timp ce schimbau ciornele de examen între ei.

Dintre cei patru, trei susţineau examenul la matematică şi unul la istorie. Candidații eliminați nu vor mai putea susține examenul de bacalaureat timp de două sesiuni de examen.

La examenul de bacalaureat au fost, miercuri, în Dâmboviţa, 3.535 de elevi prezenţi, 158 au absentat.

Cei mai mulţi elevi dâmboviţeni au susţinut, miercuri, proba la matematică, 2.478, şi 1.053 de elevi au susţinut proba scrisă la istorie.

La nivelul judeţului Dâmboviţa, probele scrise din cadrul bacalaureatului 2014, sesiunea iunie – iulie 2014, se desfăşoară în 14 centre de examen, din care şapte centre în municipiul Târgovişte şi alte şapte în judeţ, arondate la două centre zonale de evaluare, ambele în Târgovişte.