Site icon stiriDB

Patronatul de la Quadra Invest susţine că negocierile sunt blocate de atitudinea de forţă a sindicatului; greva continuă

Conducerea societăţii Quadra Invest Târgovişte, unde este grevă generală de circa două săptămâni, susţine, într-un comunicat remis luni, că negocierile sunt blocate de atitudinea în forţă a sindicatului.

”Revendicările de tip ”take it or leave it” prezentate de către Sindicatul ”Valahia” blocheaza negocierile pentru încheierea unui contract colectiv de munca la nivelul societăţii noastre. La data de 15 iulie 2016, după lungi negocieri iniţiate în luna mai a acestui an, Sindicatul a respins ultima propunere a societăţii noastre privind încheierea contractului colectiv de munca. Oferta cuprindea nu numai creşteri salariale de 12% dar şi alte beneficii pentru angajaţii noştri, parte din ele cuprinse în contractul colectiv anterior şi îmbunătăţite. Contrar bună-voinţei şi deschiderii reprezentanţilor societăţii noastre, Sindicatul ”Valahia” menţine greva generală”, se arată în comunicatul Quadra Invest Târgovişte, semnat de directorul general, Ralph Polko.

În document se mai precizează că, dacă negocierile nu se vor încheia curând, societatea îşi va regândi strategia de afaceri pe termen mediu şi lung.

”Suntem pe piaţa din România încă din anul 1995 şi ne mândrim cu o rată neaşteptat de mare de stabilitate a angajaţilor. Colaborarea de până acum a fost ireproşabilă,  tocmai pentru am oferit şi am acordat permanent condiţii superioare faţă de cele aplicale în industria lemnului. Am manifestat mereu o grijă şi am dovedit o responsabilitate socială şi, tocmai de aceea, conflictul de muncă în care ne aflăm ne-a luat prin surprindere sub aspectul poziţiei de forţă adoptată. Dialogul social prespune consultare şi negociere pe criterii realiste, ceea ce nu s-a întâmplat în cazul nostru blocând negocierile cu 0 rezultate. Sperăm să  se încheie curând altfel vom fi nevoiţi să regândim strategia de business pe termen mediu şi lung”, precizează în comunicatul de presă, directorul general al Quadra Invest, Ralph Polko.

Salariaţii de la Quadra Invest Târgovişte, firmă care produce mobilă şi decoraţiuni, sunt de aproape două săptămâni în grevă generală, protestatarii cer salarii mai mari şi acordarea unor sporuri.

Sindicatul ”Valahia” de la Quadra Invest este afiliat CNS Cartel Alfa.

”Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” susţine greva generală declanşată de membrii Sindicatului Valahia în SC Quadra Invest SA Târgovişte (…). Principalele revendicări ale salariaţilor de la Quadra Invest sunt: creşterea salariului minim pe societate la 1.500 lei şi acordarea de sporuri şi alimentaţie de protecţie şi întărire a organismului pentru salariaţii care lucrează în prezenţa noxelor, până când noxele vor fi eliminate definitiv; acordarea sporului pentru vechimea în muncă; acordarea concediului de odihnă în raport cu vechimea în muncă; stabilirea unui acord în ce priveşte promovarea anuală a lucrătorilor; includerea pauzei de masa în programul normal de lucru; stabilirea programului de lucru în concordanţă cu orarul transportului local, pentru ca salariaţii să poată folosi mijloacele de transport în comun; acordarea primelor sociale în cuantum egal pentru toţi salariaţii”, se arată într-un comunicat al CNS Cartel Alfa, remis acum câteva zile.