Site icon stiriDB

Pasionat de offroad? Iata care sunt cele 5 accesorii care nu trebuie sa iti lipseasca

Pentru multe persoane, offroad-ul este nimic mai putin decat un stil de viata. Extrem, palpitant, distractiv si plin de adrenalina, acest sport implica devotament, antrenament si investitii financiare destul de mari. Din acest motiv, putini sunt cei care aleg sa il practice la cel mai inalt nivel. Este, totodata, o forma de relaxare diferita si iubita mai ales de catre cei care locuiesc in zonele montane, fiind un sport pe care nu il poti practica daca nu ai terenul potrivit si traseele corespunzatoare. Daca iti doresti sa experimentezi acest sport, atunci acest articol iti este dedicat in totalitate si te va ajuta sa descoperi ce accesorii ai nevoie pentru a-ti echipa masina cum trebuie si pentru a o transforma intr-una potrivita pentru ceea ce vrei sa faci.

Iata de ce anume are nevoie o masina de offroad, echipata corespunzator:

  1. Suspensii de offroad

Suspensiile, in acest caz, sunt cele fara de care nu ar trebui sa scoti masina din garaj. Un set de suspensii speciale reprezinta o investitie foarte mare, dar in mod cert este una extrem de folositoare si, mai mult de atat, reprezinta o necesitate. Sunt sanse sa gasesti astfel de suspensii si un set de amortizoare si in parcurile de dezmemebrari auto. Pentru a mai diminua din costul investitiei, poti incerca sa cauti piesele second-hand, insa e nevoie de o atentie sporita la detalii si sa te asiguri ca nu sunt prea uzate si inca functioneaza la cea mai mare capacitate a lor.

  1. Troliu

Multi considera ca acest accesoriu nu e atat de important, defapt. Traseele de offroad sunt destul de dificile si simuleaza extrem de bine obstacolele naturale ale muntilor si drumurilor neatinse de picior de om. Imagineaza-ti un scenariu in care nu reusesti sa redresezi masina in totalitate, asa ca ai surpiza de a ramane blocat intr-o groapa de noroi sau o panta dificila, unde nu se mai poate lua in considerare drept solutie impingerea masinii de catre copilot. Acum intelegi importanta unui troliu special?

  1. Bullbar

Bullbar-ul este nimic mai mult decat o bara speciala, care are rolul de a apara atat masina, cat si pilotul si persoanele care se mai afla in autoturism. Ce face el? In momentul in care masina se loveste de obstacole precum busteni, gropi sau alte bariere naturale, bullbar-ul le va da la o parte. Fiind mereu expuse coliziunilor si deteriorii, acesta este un accesoriu indispensabil masinilor de offroad.

  1. Cauciucuri speciale

Desi sunt trecute printre ultimele in lista, ele sunt la fel de importante precum suspensiile. Un set de cauciucuri speciale sunt absolut necesare, daca vrei sa ai parte de durabilitate, performanta si calitate. Chiar daca esti la inceput, la un moment dat vei ajunge sa experimentezi si trasee mai grele, care cer anvelope special concepute in acest sens. Echipata cum trebuie, masina ta va putea sa treaca prin apa, nisip, pietris, zapada si orice tip de teren accidentat sau dificil de parcurs.

  1. Proiectoarele

Sunt sanse foarte mari sa fii pus in situatia de a conduce masina pe timp de noapte, de aceea e foarte important ca ea sa fie echipata cu surse de iluminare corespunzatoare. Proiectoarele iti ofera o vizibilitatea cat mai buna si au o lumina mult mai intensa decat farurile normale. Chiar daca nu te vei incumeta la trasee pe timp de noapte, este bine totusi sa ai un set de proiectoare, in caz ca se sparg farurile. Acest lucru se intampla des pe traseele de offroad.

Nu in ultimul rand, un pasionat de offroad isi cunoaste foarte bine masina si stie sa o controleze. Indiferent de cat de bine este ea echipata, are nevoie de un sofer responsabil si atent. Asa ca, pentru inceput, incearca sa faci mai multe curse de proba, pentru a te obisnui cat mai bine cu acest stil de condus, iar cand te simti pregatit, poti incerca si ceva mai dificil!