Site icon stiriDB

#parlamentare2016 Dâmboviţa: Reclamaţiile partidelor

sectie-votare-alegeri-locale

stiriDB vă prezintă care sunt acuzele pe care şi le aduc reciproc, în Dâmboviţa, formaţiunile politice în ziua votului la alegerile parlamentare 2016. Încă de la primele ore, prin intermediul comunicatelor de presă, partidele politice au sesizat nereguli.

stiriDB vă prezintă comunicate remise pe parcursul zilei de duminică, 11 decembrie 2016.

[spoiler title=”07:50 – Comunicat PSD – nereguli Titu (click pentru detalii)” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

COMUNICAT DE PRESĂ

Referitor la algerile parlamentare ce se desfăşoară astăzi, Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a Partidului Social Democrat condamnă vehement gestionarea defectuoasă a procesului de distribuire a buletinelor de vot şi a ştampilei de către preşedinţii secţiilor de votare din localitatea Titu.

În fapt, pe raza secţiilor de votare  nr. 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 din localitatea Titu, judeţul Dâmboviţa, au fost sesizate încălcări ale dispoziţiilor art.  84, alin. 4 lit f) din Legea 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, în sensul că preşedinţii secţiilor de votare menţionate au delegat atribuţiile de înmânare a buletinelor de vot şi a ştampilei cu menţiunea VOTAT reprezentanţilor partidelor politice, atribuţii conferite exclusiv preşedintelui secţiei de votare  (art.  84, alin. 4 lit f) din Legea 208/2015.

Faţă de aspectele amintite, Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a PSD consideră atitudinea preşedinţilor secţiilor de votare din localitatea Titu într-o disonanţă gravă faţă de transparenţa procesului electoral, consecinţele fiind deosebit de grave sub aspectul legalităţii, fapt pentru care PSD va acţiona în vederea aplicării sancţiunilor legale corespunzătoare.

Pe cale de consecinţă, în vederea constatării încălcărilor aferente legislaţiei electorale în aces caz, Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a PSD a formulat o contestaţie Biroului Electoral de Circumscripţie Dâmboviţa solicitând ca, în temeiul atribuţilor ce îi revin, să ia măsurile legale ce se impun pentru remedierea situaţiei de la secţiile de votare din localitatea Titu cu nr. 123, 124, 125, 126, 127, 128 şi 129.

Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a PSD

[/spoiler] [spoiler title=”09:50 – Comunicat PSD – nereguli Răcari (click pentru detalii)” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

COMUNICAT DE PRESĂ

Organizaţia Judeţeană Dâmbovița a Partidului Social Democrat informează opinia publică în legătură cu următoarele:

În cursul zilei de astăzi, 11.12.2016, la secția de votare nr. 117 din localitatea Răcari, județul Dâmbovița, numitul Achim Ion, reprezentantul PNL în secția de votare, fotografiază alegătorii după ieșirea acestora din cabinele de vot, în timpul în care introduc în urnă buletinele de vot, în scopul intimidării acestora sau cu scopul coruperii alegătorilor, prin oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase.

Partidul Social Democrat Dâmbovița a formulat PLÂNGERE PENALĂ către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa cu privire la săvârșirea de către reprezentantul PNL în secția de votare nr. 117 din localitatea Răcari, județul Dâmbovița, a infracțiunii de „Violarea confidențialității votului” faptă prevăzută și pedepsită de  art. 389 alin. 2  din  Codul Penal.

Aceste aspecte au fost invederate președintelui secției de votare nr. 117 și agentului care asigură paza și supravegherea secției de votare, însă aceștia nu au luat măsurile prevăzute de lege, asistând pasiv la săvârșirea faptelor penale.

Faptele au fost sesizate și la Servciul Unic de Urgență 112.

Față de cele prezentate, Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a PSD solicită ca, în conformitate cu prevederile art. 57 din Legea nr. 135/2010 (Noul Cod de Procedură Penală), să se dispună masurile legale și, pe cale de consecință, să se aplice sancțiunile ce se impun.

Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a PSD

[/spoiler] [spoiler title=”11:37 – Comunicat PSD – nereguli Butimanu (click pentru detalii)” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

COMUNICAT DE PRESĂ

Organizaţia Judeţeană Dâmbovița a Partidului Social Democrat informează opinia publică în legătură cu următoarele:

În cursul zilei de astăzi, 11.12.2016, în comuna Butimanu, județul Dâmbovița, reprezentanții Partidului Național Liberal, se implică în mod activ în operațiuni de transportare a cetățenilor și influențarea acestora în scopul acordării votului Partidului Naţional Liberal. Aceştia se deplasează din poartă în poartă, ţinând evidenţa persoanelor transportate în vederea răsplătirii acestora. Transportarea cetăţenilor se efectuează cu aproximativ 15 autovehicule, inclusiv auto marca Dacia Logan aflată în proprietatea Unităţii Administrativ Teritorială Butimanu.

Partidul Social Democrat Dâmbovița a formulat PLÂNGERE PENALĂ către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa în vederea tragerii la răspundere a celor implicați, precum și intervenția rapidă în vederea încetării săvîrșirii infracțiunii prevăzută de art. 386 din Noul Cod Penal – Coruperea Alegătorilor de către reprezentanții Partidului Național Butimanu.

Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a PSD

[/spoiler] [spoiler title=”11:47 – Comunicat PNL – nereguli Pucioasa (click pentru detalii)” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

Comunicat de presă

Organizația Județeană Dâmbovița a Partidului Național Liberal, a formulat contestaţie către Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 16 Dâmboviţa împotriva presedintelui sectiei de votare numarul 103 Pucioasa care în mod deliberat a încălcat dispozitiile Legii nr.2018/2015

ART. 82 (1) În ziua alegerilor, activitatea biroului electoral al secţiei de votare începe la ora 6,00. Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, în prezenţa celorlalţi membri şi, după caz, a persoanelor acreditate, verifică urnele, listele electorale, buletinele de vot şi ştampilele, consemnând, în procesul-verbal prevăzut la art. 93, numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, numărul pachetelor de buletine de vot, separat pentru Senat şi Camera Deputaţilor, precum şi numărul ştampilelor cu menţiunea „VOTAT”. După încheierea acestei operaţii închide şi sigilează urnele, aplicând ştampila de control a secţiei de votare.

Presedintele sectiei de votare numarul 103 Pucioasa  deşi i s-a adus la cunoştinţă faptul că NU este legal, a sigilat urnele de vot în seara zilei se 10.12.2016  iar în aceasta dimineaţă când reperezentantul PNL i-a solicitat să REVINĂ asupra măsurii  a refuzat.

[/spoiler] [spoiler title=”11:56 – Comunicat PSD – nereguli Ulmi (click pentru detalii)” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

COMUNICAT DE PRESĂ

Organizaţia Judeţeană Dâmbovița a Partidului Social Democrat informează opinia publică în legătură cu următoarele:

În cursul zilei de astăzi, 11.12.2016, în comuna Ulmi, județul Dâmbovița, a fost semnalat faptul că Organizația Locală a PNL acționează pentru coruperea alegătorilor, în special a celor cu o situație materială precară. Astfel, numiții Tița Pteruț Bogdan, primarul comunei Ulmi, Păun Cosmin, viceprimarul comunei Ulmi, Popa Răzvan, fost consilier local și membru PNL, precum și Popescu Florin, membru PNL și consilier local PNL Ulmi, oferă bani, alimente și băuturi alcoolice alegătorilor în satul Viișoara, la magazinele deținute de Popa Victor și Andrei Marius, precum și la magazinul deținut de Popescu Florin din satul Dumbrava. De asemenea, Organizația Județeană a PSD Dâmbovița a fost sesizată despre faptul că, din dispoziția primarului Tița Petruț Bogdan, se transportă alegători cu autovehiculele DB 11 RED și DB 88 RED, precum și despre faptul că cetățenii comunei Ulmi sunt amenințați pentru a vota cu PNL la alegerile de astăzi.

Partidul Social Democrat Dâmbovița a formulat PLÂNGERE PENALĂ către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa în vederea tragerii la răspundere a celor implicați, pentru aplicarea sancțiunilor ce se impun în conformitate cu prevederile art.57 din Codul de Procedură Penală.

Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a PSD

[/spoiler] [spoiler title=”12:04 – Comunicat PSD – nereguli Târgoviște (click pentru detalii)” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

COMUNICAT DE PRESĂ

Organizaţia Judeţeană Dâmbovița a Partidului Social Democrat informează opinia publică în legătură cu următoarele:

În cursul zilei de astăzi, 11.12.2016, Organizația Locală a PNL Dâmbovița acționează pentru coruperea votanților, în special a celor cu o situație materială precară din zona Prepeleac din Municipiul Târgoviște. Astfel de acțiuni menite să denatureze corecta desfășurare a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților sunt derulate sub coordonarea numitului Oprea Vasile care oferă bani alegătorilor din această zonă.

Partidul Social Democrat Dâmbovița a formulat PLÂNGERE PENALĂ către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa în vederea tragerii la răspundere a celor implicați, pentru aplicarea sancțiunilor ce se impun în conformitate cu prevederile art. 386 din Codul Penal și art.57 din Legea nr.135/2010 (noul Cod de Procedură Penală).

Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a PSD

[/spoiler] [spoiler title=”12:15 – Comunicat PSD – nereguli Corbii Mari și Mogoșani (click pentru detalii)” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

Organizaţia Judeţeană Dâmbovița a Partidului Social Democrat informează opinia publică în legătură cu următoarele:

În cursul zilei de astăzi, 11.12.2016, Organizația Locală a PNL din comuna Corbii Mari acționează pentru coruperea votanților, în special a celor cu o situație materială precară din satele Bărăceni și Ungureni, sub coordonarea numiților Albu Marin (care oferă alimente și bani în satul Bărăceni) și Gheorghe Adrian (care oferă bani în satul Ungureni).

Aceeași situație a fost semnalată și în comuna Mogoșani, acțiunile de corupuere a votanților fiind derulate de numiții Dumitru Ion, Chițu Aurel, Tuța Nicolae și Radu Nicolae care au oferit bani și alimente alegătorilor la barurile din satele Zăvoiu și Mogoșani deținute de primarul comunei, Ciobanu Ion.

Pentru ambele cauze, Partidul Social Democrat Dâmbovița a formulat PLÂNGERI PENALE către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa în vederea tragerii la răspundere a celor implicați, pentru aplicarea sancțiunilor ce se impun în conformitate cu prevederile art.57 din Legea nr.135/2010 (noul Cod de Procedură Penală).

Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a PSD

[/spoiler] [spoiler title=”12:20 – Comunicat PNL – nereguli Dragodana (click pentru detalii)” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

Comunicat de presă

Organizația Județeană Dâmbovița a Partidului Național Liberal a formulat plângere penală împotriva  Partidului Social Democrat, Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa, motivat de faptul că sunt încălcate dispoziţiile art.64,  din Legea 208 / 2015 actualizată, conform căruia

“Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data desfăşurării alegerilor şi se încheie în ziua de sâmbătă care precedă data alegerilor, la ora 7,00.

Având în vedere faptul că PSD – Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a încălcat dispoziţiile legale prin persoana primarului comunei Dragodana, numitul Gheorghe Sandu , care în seara de 10 decembrie 2016 orele 21.30 a publicat pe Facebook  material care se încadreaza în cel de propagandă electorală.

PNL Dâmboviţa

[/spoiler] [spoiler title=”12:33 – Comunicat PSD – sesizări (click pentru detalii)” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

COMUNICAT DE PRESĂ

În cursul zilei de astăzi, 11.12.2016, Organizaţia Judeţeană Dâmbovița a Partidului Social Democrat a formulat SESIZĂRI către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa referitoare la săvârșirea unor fapte ce contravin prevederilor Legii cu nr.208/2015 privind alegerea Senatului și a  Camerei Deputaților, după cum urmează:

În cadrul secțiilor de votare din Județul Dâmbovița, reprezentanții Asociației Humanitas asistă la operațiunile efectuate de birourile electorale încâlcând, în mod vădit, condiția de a nu avea apartenență politică. Din informațiile pe care le deținem, membrii acreditați din partea acestei asociații sunt membri ai Partidului Național Liberal, folosindu-se de asociația apolitică Humanitas pentru a crea o aparență de legalitate cu privire la prezența acestora în secțiile de votare.

De asemenea, reprezentanții Fundației Millenium au procedat în același mod.

Pentru ambele cauze, Partidul Social Democrat Dâmbovița a solicitat verificarea legalității acreditărilor obținute.

Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a PSD

[/spoiler] [spoiler title=”13:02 – Comunicat PNL – nereguli Pucioasa (click pentru detalii)” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

Comunicat de presă

Organizația Județeană Dâmbovița a Partidului Național Liberal a formulat plângere penală împotriva  Partidului Social Democrat, Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa, pentru încălcarea dispoziţiile art.64,  din Legea 208 / 2015 actualizată, conform căruia

Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data desfăşurării alegerilor şi se încheie în ziua de sâmbătă care precedă data alegerilor, la ora 7,00.

PSD – Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a încălcat dispozitiile legale prin persoana primarului Oraşului Pucioasa şi a membrilor organizaţiei PSD Pucioasa care în seara zilei de 10.12.2016 au organizat o manifestare –intitulată  ,, INAUGURAREA PARCULUI COPIILOR” urmată de spectacol, spectacol ce a avut girul PSD, acesta fiind deschis de primarul PSD Pucioasa.

PNL Dâmboviţa

[/spoiler] [spoiler title=”13:48 – Comunicat PNL – nereguli Gura Ocniței (click pentru detalii)” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

Comunicat de presă

Partidul National Liberal-Filiala Dambovita  a formulat plângere împotriva Partidului Social Democrat, Organizaţia GURA OCNITEI prin primar  IONITA SORIN, motivat de faptul că sunt încălcate dispoziţiile art.79 si urm.  din Legea 208 / 2015 actualizată, conform căruia:

,,(1) Primarii sunt obligaţi ca până la începerea campaniei electorale să stabilească prin dispoziţie locuri speciale pentru afişaj electoral şi să asigure amplasarea de panouri electorale în cadrul acestora, ţinând seama de numărul partidelor politice, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţelor politice şi alianţelor electorale care declară că depun liste de candidaţi, precum şi de candidaţii independenţi. Aceste locuri trebuie să fie situate în zone frecventate de cetăţeni, fără stânjenirea circulaţiei pe drumurile publice şi a celorlalte activităţi din localităţile respective. (2) Primarii sunt obligaţi să monteze cel puţin un panou electoral şi în fiecare sat aparţinător sau localitate componentă din unitatea administrativ-teritorială respectivă. (3) Utilizarea locurilor de afişaj electoral este permisă partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale sau organizaţiilor minorităţilor naţionale care participă la alegeri şi candidaţilor independenţi. (4) Este interzisă utilizarea de către un partid politic, o alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori de către un candidat independent a locurilor speciale de afişaj electoral, astfel încât să împiedice folosirea acestora de către un alt partid politic, o altă alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori un alt candidat independent. Pe un panou electoral fiecare partid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţiei a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori candidat independent poate aplica numai două afişe electorale”

Asa cum rezultă şi din planşele foto au fost încălcate in mod flagrant dispozitiile legale în sensul că afişele electorale sunt amplasate în staţia de autobuze, pe geamurile apartinând sediul PSD şi în locuri ce nu sunt special amenajate conform legii.

Pentru aceste motive solicităm sancţionarea PSD prin primar, conform dispozitiilor legale.

PNL Dâmboviţa

[/spoiler] [spoiler title=”14:07 – Comunicat PNL – nereguli Cojasca (click pentru detalii)” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

Comunicat de presă

Organizația Județeană Dâmbovița a Partidului Național Liberal, în temeiul art.80, alin. 2 din Legea numărul 208 / 2015 privind alegera Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente solicită:

SUPLIMENTAREA efectivelor politieneşti pe teritoriul comunei Cojasca (Fântinele) avand în vedere faptul că reprezentantul PNL în secţia de votare a fost ameninţat de membrii PSD şi că pe teritoriul comunei alegatorii PNL, deasemenea,  sunt ameninţaţi de membrii şi simpatizanţii PSD.

PNL Dâmboviţa

[/spoiler] [spoiler title=”14:22 – Comunicat PNL – nereguli Văcărești (click pentru detalii)” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

Comunicat de presă

Partidul National Liberal-Filiala Dambovita a formulat plângere penală împotriva  Partidului Social Democrat, organizaţia Văcăreşti, pentru infracţiunile de ameninţare şi corupere a alegătorilor săvârşite primarul PSD al comunei Văcăreşti  Stoica Romică  împotriva reprezentantului PNL în sectia de votare numarul 408 , doamna Crăcanel Andreea.

În fapt, doamna Crăcanel Andreea reprezentanta PNL în secţia de votare numărul 408 Văcăreşti  rugându-l pe numitul Stoica Romică să părăsească secţia de votare, dupa ce şi-a exprimat votul, acesta a refuzat ameninţând-o  şi revenind de nenumărate ori în secţie, procedând în acelasi mod.

Pentru aceste motive solicităm  tragerea la raspundere penală /contravenţională a numitului Stoica Romică.

PNL Dâmboviţa

[/spoiler] [spoiler title=”15:06 – Comunicat PSD – nereguli Glodeni (click pentru detalii)” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

COMUNICAT DE PRESĂ

Organizaţia Judeţeană Dâmbovița a Partidului Social Democrat informează opinia publică în legătură cu următoarele:

În cursul zilei de astăzi, 11.12.2016, în comuna Glodeni, reprezentanții PNL se implică în mod activ în operațiuni de transportare a cetățenilor și de influențare a acestora în scopul acordării votului candidaților Partidului Național Liberal la alegerile Senatului și Camerei Deputaților, aceștia deplasându-se din poartă în poartă pentru a ține evidența persoanelor transportate în vederea răsplătirii acestora.

Acțiunea este coordonată de primarul comunei Glodeni, Chiran Gheorghe.

Menționăm că transportarea cetățenilor se realizează cu autovehiculul – proprietatea unității administrativ – teritoriale Glodeni, marca Dacia Duster, cu nr. de înmatriculare DB 02 WID, condus chiar de către primarul localității.

Partidul Social Democrat Dâmbovița a formulat PLÂNGERE PENALĂ către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa în vederea tragerii la răspundere a celor implicați pentru aplicarea sancțiunilor ce se impun în conformitate cu prevederile art.386 din Noul Cod Penal – Coruperea Alegătorilor.

Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a PSD

[/spoiler] [spoiler title=”17:37 – Comunicat PSD – nereguli Crângurile (click pentru detalii)” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

COMUNICAT DE PRESĂ

Organizaţia Judeţeană Dâmbovița a Partidului Social Democrat informează opinia publică în legătură cu următoarele:

În cursul zilei de astăzi, 11.12.2016, la secția de votare nr. 221 din localitatea Crângurile, primarul comunei, Barbu Costin, împreună cu consilierii locali PNL și alți simpatizanți ai aceleiași formațiuni politice au făcut presiuni asupra alegătorilor cu scopul de a-i împiedica să-și exercite liber dreptul de a vota.

Mai mult decât atât, având sprijinul mai multor persoane de etnie romă aceștia staționează ilegal pe raza secției de votare nr. 221 din comuna Crângurile amenințând cu fapte de natură penală persoanele care vin să-și exercite dreptul la vot dacă nu votează cu PNL.

Pentru a evita riscul săvârșirii de alte infracțiuni, Partidul Social Democrat Dâmbovița a formulat PLÂNGERE PENALĂ către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa solicitând suplimentarea efectivelor de pază și supraveghere. Precizăm că, deși au mai fost semnalate incidente similare pe parcursul acestei zile, nu a fost luată nicio măsură pentru remedierea acestora până în prezent.

Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a PSD

[/spoiler] [spoiler title=”17:47 – Comunicat PSD – nereguli Răcari (click pentru detalii)” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

COMUNICAT DE PRESĂ

Organizaţia Judeţeană Dâmbovița a Partidului Social Democrat informează opinia publică în legătură cu următoarele:

În cursul zilei de astăzi, 11.12.2016, la secțiile de votare nr. 121 și 122 din localitatea Răcari au fost sesizate încălcări ale prevederilor legale de către Popa Dumitru – viceprimarul orașului Răcari împreună cu consilierii locali ai PNL, dar și cu alți simpatizanți ai aceleiași formațiuni politice, alegătorii fiind împiedicați să-și exercite liber dreptul la vot.

Pe raza secției de votare nr. 122 din orașul Răcari, viceprimarul Popa Dumitru și consilierii locali ai PNL au pus la dispoziția alegătorilor autovehicule pentru a fi transportați către secția de votare. Acestora le-au fost oferite sume de bani în schimbul votului acordat PNL.

Partidul Social Democrat Dâmbovița a formulat o PLÂNGERE PENALĂ către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa solicitând suplimentarea efectivelor de pază și supraveghere, dar și înlăturarea din zona secțiilor de votare a grupurilor care staționează și influențează alegătorii.

Precizăm că, deși au mai fost semnalate incidente similare pe parcursul acestei zile, nu a fost luată nicio măsură pentru remedierea acestora până în prezent.

Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a PSD

[/spoiler] [spoiler title=”18:02 – Comunicat PNL – nereguli Dragodana (click pentru detalii)” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

Comunicat de presă

Partidul Național Liberal-Filiala Dâmbovița a formulat plângere penală împotriva primarului comunei DRAGODANA, numitul SANDU GHEORGHE, care merge în curțile oamenilor din comună și îi transporta la vot cu autoturismul având numărul de înmatriculare  DB 14 SAN.

PNL solicită luarea masurilor legale.

PNL Dâmboviţa

[/spoiler] [spoiler title=”18:08 – Comunicat PNL – nereguli Siliște și Fântânele (click pentru detalii)” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

Comunicat de presă

Partidul Național Liberal-Filiala Dâmbovița a depus plângere penală împotriva președintelui secției de votare numarul 354 Siliște, Comuna Raciu  care a obligat membrii biroului secției de votare să semneze procesul-verbal ce consemnează rezultatul alegerilor, în alb, înainte de terminarea procesului electoral, încălcând dispozițiile art.93 pct.3  din Legea nr.208/2015.

Aceeași situație se înregistrează și la secția de vot 184 sat Fântânele, comuna Cojasca.

Pentru aceste motive solicităm luarea măsurilor legale.

PNL Dâmboviţa

[/spoiler] [spoiler title=”18:41 – Comunicat PNL – nereguli Nucet (click pentru detalii)” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

Comunicat de presă

Partidul National Liberal-Filiala Dâmboviţa a formulat plângere penală împotriva Partidului Social Democrat, Organizaţia Nucet, prin primar Bărboiu Luisa, care împreună cu membrii PSD Nucet transportă oamenii la secţiile de votare numărul: 314, 315 şi 316, cu următoarele autoturisme:

DB 17 BRO

DB 07 BWL

DB 79 RIO

DB 06 BRS

DB 07 ZEB

DB 53 BAR

DB 06 HTH

DB 22 BRS

PNL solicită luarea măsurilor legale.

PNL Dâmboviţa

[/spoiler] [spoiler title=”19:11 – Comunicat PNL – nereguli Colacu (click pentru detalii)” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

Comunicat de presă

Partidul Național Liberal-Filiala Dâmboviţa aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că Jandarmeria Dâmboviţa păzeşte candidaţii Partidului Social Democrat. La secţia Colacu din orașul Răcari, două echipaje de jandarmi, cu două dube, au grijă că electoratul să nu îi  deranjeze pe membrii PSD. Acestea au ajuns în zonă la solicitarea PSD după ce un alegător i-a reproșat candidatei PSD Claudia Gilia, faptul că nu a făcut nimic pentru localitate.

Este regretabil faptul că Inspectoratul Județean de Jandrami face, încă o dată,  dovada obedienței față de PSD.

PNL Dâmboviţa

[/spoiler]