Site icon stiriDB

#parlamentardeDâmboviţa – Cezar Preda, deputat PNL

cezar-preda-pnl

#parlamentardeDambovița este un nou proiect stiriDB, în cadrul căruia vă vom prezenta deputaţii şi senatorii aleşi în decembrie 2016 să reprezinte judeţul în Parlament.

Cezar Preda a deschis lista PNL Dâmboviţa pentru Camera Deputaţilor la alegerile parlamentare şi a obţinut un mandat de deputat.

PNL a obţinut la alegeri în Dâmboviţa, pe lista pentru Camera Deputaţilor, un scor de 19,37% (34.625 voturi).

Cezar Preda este la al patrulea mandat de deputat, primele trei au fost în judeţul Buzău, iar cel din 2016 în Dâmboviţa.

Cezar Preda a fost numit, după alegerile locale (când din cauza rezultatelor slabe conducerea de la acel moment şi-a dat demisia) preşedinte interimar al PNL Dâmboviţa şi astfel a decis să candideze în acest judeţ.

Proiectul meu este unul clar: Dâmboviţa, înainte! Acest proiect se traduce prin muncă şi viziune pentru dezvoltare. Şi pentru că există mari diferenţe între zona de sud şi cea de nord a judeţului, prioritatea mea este să susţin toate proiectele de dezvoltare ale municipiului Târgovişte, a zonelor Pucioasa, Fieni, Moreni, zone abandonate de administraţia PSD. Mi-am asumat în faţa dâmboviţenilor dezvoltarea acestui judeţ, drumuri mai bune, investiţii mai multe, locuri de muncă noi, mai bine plătite, mai multi turişti, mai mult teren cultivat, servicii medicale mai bune, învăţământ de calitate, instituţii ale statului care să vină în ajutorul contribuabililor, nu să le pună piedici. În concluzie, un trai mai bun pentru dâmboviţeni”, declara Cezar Preda, pentru Agerpres, înainte de alegeri.

Cezar Preda este născut pe 27 aprilie 1959 şi este căsătorit.

Conform CV-ului postat pe pagina de internet a Camerei Deputaţilor, Cezar Preda a fost în perioada 1984-1986 inginer la Aromet SA Buzău, iar în următorii trei ani şef de secţie în aceeaşi societate. În perioada 1990-1991 a fost viceprimar al municipiului Buzău, iar din 1992 până în 1996 a lucrat în cadrul Primăriei Buzău ca şef Patrimoniu şi director tehnic. Din 1997-2001 a fost director RER Ecologic Service Buzău SA, 2001-2003 director general REBU Bucureşti, iar din 2003-2004 director strategie şi programe Grup RER Remmert Romania.

”Din 2004 am plecat în politica mare”, spunea într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, Cezar Preda.

În 2004 Cezar Preda a obţinut primul mandat de deputat, după care a mai câştigat în alegeri alte trei. În mandatul 2008-2012 a fost preşedintele comisiei parlamentare de control a activităţii SRI, iar în mandatul 2012-2016 membru al aceleiaşi comisii.

În CV, Cezar Preda are trecut şi titlul tezei de doctorat: ”Analiza teoretico-experimentală a tehnologiei de durificare prin încărcare cu aliaje/materiale dure a suprafeţelor unor echipamente petroliere supuse unor procese de uzare intensă”. Diploma de doctor în ştiinţe inginereşti a fost obţinută în 2010.

Cezar Preda a devenit membru PD în 1999. A fost preşedinte al PDL Buzău, vicepreşedinte al PDL la nivel naţional, iar în prezent este preşedinte interimar al PNL Dâmboviţa şi vicepreşedinte PNL la nivel naţional.

În declaraţia de avere, făcută publică de Agenţia Naţională de Integritate, Cezar Preda deţine împreună cu soţia cinci terenuri, cel mai mare teren având 1.025 de metri pătraţi. De asemenea deţine împreună cu soţia un apartament în Bucureşti, obţinut în 2004, o casă de locuit în Buzău, obţinută în 2010, şi o casă de vacanţă în Sărata Monteoru, judeţ Buzău, obţinută în 1993.

În declaraţia de avere, la capitolul conturi şi depozite bancare, are trecute două conturi în euro, în valoare totală de 3.880 euro, unul de 1.203 dolari şi unul de 2.900 lei. De asemenea, Cezar Preda precizează în declaraţie că a împrumutat PNL cu 40.000 de lei, în baza unui contract încheiat în 05.05.2016.