Pariuri pe CS:GO – O tendință din ce în ce mai populară în rândul pasionaților

Pariuri pe CS:GO – O tendință din ce în ce mai populară în rândul pasionaților

Sporturile electronice au câștigat mult la capitolul popularitate în timpul pandemiei de coronavirus. Ascensiunea a început în primăvara anului trecut, când, din cauza lockdown-ului, au fost întrerupte aproape toate competițiile sportive.

Iubitorii de sport și de pariuri și-au îndreptat atenția, atunci, spre eSports (care sunt o confruntare online între doi sau mai mulți gameri) și spre sporturile virtuale. Cele două categorii au reprezentat cea mai mare parte din oferta operatorilor de jocuri de noroc, care au mai mizat pe cazinourile online, precum 888casino.

Sporturile electronice sunt foarte apropiate de cele reale, pentru că implică factor uman și competitivitate. Cele mai importante eSports sunt Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, DOTA 2, Call of Duty, Starcraft.

Cei care nu sunt la „prima tinerețe” își amintesc cu siguranță de Counter Strike, care, la începutul anilor 2000, era cel mai popular joc la sălile de jocuri pe calculator, alături de FIFA. CS este un First Person Shooter, în care fiecare jucător controlează un personaj și vede toată acțiunea prin ochii acelui personaj.

Pe scurt, este vorba despre o confruntare între două echipe: una este formată din cinci teroriști care trebuie să dea lovitura (să planteze o bombă), iar cealaltă din cinci „contra-teroriști”, care să împiedice amplasarea bombei sau, dacă nu reușesc, măcar să o dezamorseze în timp util (35 de secunde). O echipă poate obține victoria în rundă și dacă îi împușcă pe toți componenții echipei adverse.

Rolurile se schimbă se schimbă după 15 runde, teroriștii devenind „băieți buni” și invers. Jocul este câștigat de echipa care ajunge prima la 16 runde câștigate.

O adevărată industrie

În timp, grafica a fost perfecționată, mijloacele tehnice fiind mult mai evoluate față de acum douăzeci de ani. Counter Strike a fost „adoptat” de eSports în varianta Global Offensive și s-a transformat într-o adevărată industrie. În competițiile cu premii de sute de mii sau chiar de milioane de euro sunt implicate echipe formate din profesioniști foarte bine plătiți, care câștigă bani nu numai din salarii și premii, ci și din sponsorizări. Ca și sportivii „reali” ei primesc „endorsements” de la diverse branduri pentru a le reprezenta imaginea.

Ca să vă faceți o idee despre nivelul la care s-a ajuns, vă spunem că primii cinci jucători cu cele mai mari câștiguri din eSports au înregistrat venituri de la 1,4 milioane de euro la 1,9 milioane de euro (doar din premii).

Vestea bună este că oricine poate deveni jucător profesionist de CS:GO cât timp este pasionat de așa ceva. Nu există nicio îngrădire, în afară de necesitatea unui dispozitiv pe care să fie instalat jocul și conexiune la internet. Există multe surse de inspirație, iar confruntările cât de cât importante la nivel global pot fi urmărite gratis prin streaming live pe https://www.twitch.tv.

O altă modalitate de a câștiga bani din eSports este, așa cum spuneam, să pariați pe ele. Pentru meciurile de top se găsesc chiar și 30 de tipuri de pariuri. Cele mai populare: pe câștigător meci, pe echipa câștigătoare a unei runde, pe modul în care este câștigată o rundă, pe prima echipă care va împușca un dușman, pe total hărți sau handicap, pe câștigătorul rundei sau pariuri speciale pe fiecare jucător (cum ar fi total de adversari împușcați).

Oferta este foarte bogată. În momentul scrierii acestor rânduri, la una dintre agențiile de pariuri online de top se putea juca pe nu mai puțin de șapte competiții: BLAST Premier Spring, ESEA Advanced Europe, Elgiganten Ligaen, European Development Championship, Telia League, Shadow League și Snow Sweet Snow.

error: Conţinut protejat !!