Site icon stiriDB

Parcul Industrial Moreni, modernizat cu fonduri europene

parc-industrial-moreni-2

Parcul Industrial de la Moreni, judeţul Dâmboviţa, a fost modernizat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, cu o finanţare de 52,5 milioane de lei.

Conferinţa de finalizare a proiectului a avut loc vineri, în prezenţa preşedintelui ADR Sud Muntenia – Liviu Muşat, a preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, a altor oficialităţi locale şi a celor care desfăşoară activităţi economice în parc.

”În parcul industrial preţul de concesiune este între 0,14 euro până la 0,2 euro pentru mp/an pentru teren şi 0,2 până la 0,25 euro/mp-an pentru platforma betonată”, a orecizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta a mai spus că se intenţionează extinderea parcului cu 15-20 de hectare.

Proiectul de modernizare a parcului Industrial Moreni a fost implementat în perioada mai 2010 – septembrie 2015. Lucrările principale au constat în modernizarea a 13 hale industriale din cadrul structurii de afaceri, modernizarea și extinderea infrastructurii rutiere din interiorul acesteia, modernizarea și extinderea utilităților de bază, cablarea și conectarea la rețeaua de internet, construcția unei clădiri noi, demontarea a două turnuri de răcire și sistematizarea terenului.

În Parcul Industrial Moreni funcționează acum 32 de firme cu peste 1.100 de salariați în total. Acţionar majoritar al parcului este Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Parcul Industrial Moreni a fost înfiinţat în 2001 prin divizarea uzinei de armament Automecanica Moreni. În judeţul Dâmboviţa mai funcţionează încă două parcuri industriale, unul la Mija şi altul la Priboiu.