Site icon stiriDB

Paradă medievală, de Zilele Târgoviştei

Autorităţile locale din Târgovişte organizează, în cadrul Zilelor Cetăţii ce au loc în perioada 6-8 septembrie, un spectacol medieval intitulat ”Vlad Ţepeş şi solii turci”, o paradă medievală, precum şi târguri ale meşteşugarilor, auto, de antichităţi, întreceri sportive şi spectacole de teatru.

Vezi FOTO de la Zilele Cetăţii Târgovişte 2013

Cele mai multe dintre manifestări au loc în centrul municipiului şi în Parcul Chindia.

Vineri are loc parada medievală, la care participă 350 de persoane întruchipând diverse persoanje istorice. Parada va fi deschisă de cei 33 de voievozi care au domnit la Târgovişte, iar traseul va fi Gara Târgoviște – Bulevardul Carol I – Bulevardul Mircea cel Bătrân – Calea Domnească – Parcul Chindia (Strada Coconilor).

Manifestările Zilelor Cetăţii includ şi Festivalul Internaţional de Folclor, ajuns la a XVIII-a ediție.

Duminică, de Ziua Municipiului Târgovişte, are loc şedinţa festivă de consiliu local, unde va fi înmânată diploma de cetăţean de onoare preşedintelui Societăţii Scriitorilor Târgovişteni, Mihail Stan.

”Duminică, de la ora 10.00 la Catedrala Mitropolitană are loc slujba religioasă de Sfânta Maria, protectoarea Târgoviştei, iar de la ora 12.00 vom porni în procesiunea tradiţională care va pleca de la Mitropolie şi se va opri în faţa primăriei. Apoi este şedinţa festivă a consiliului local. Manifestările continuă cu finalele competiţiilor de tenis şi fotbal, iar ca un element de noutate, care poate constitui un exemplu pentru alte localităţi, în Piaţa Tricolorului va avea loc un meci de fotbal între consilierii locali şi cei judeţeni”, a precizat primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga.

La Zilele Târgoviştei vor concerta Smiley, Trooper şi Vama.