Pagube totale de 26 de milioane de lei, provocate de inundaţii în Dâmboviţa

Pagube totale de 26 de milioane de lei, provocate de inundaţii în Dâmboviţa

Mai multe drumuri judeţene din Dâmboviţa, două poduri, dar şi drumuri comunale sunt afectate de ploile abundente din ultima perioadă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Drumurile județene afectate de alunecări de teren sunt: DJ 721 A Râu Alb, DJ 710 A Niculeșți – Pucioasa, 710 A Bezdead, 714 Sanatoriu Moroieni-Peștera, 710 Vârfuri, 701 Costești Vale. Circulaţia este restricţionată pe drumul montan de la Dichiu spre Zănoaga. Sunt şi două poduri puse în pericol de eroziuni de mal sau de alunecări de teren, acestea sunt podul Mihai Bravu peste Ialomița la Târgoviște şi  podul peste Argeș la Potlogi.

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a precizat că se intervine cu autogredere şi pietruire pe toate drumurile afectate de alunecări de teren.

”Valoarea totală a pagubelor este undeva la 26 de milioane de lei. Evident că nu putem primi banii aceştia în acest an, va trebui să rezolvăm cu resurse proprii ce putem şi preocuparea mea de bază este podul de la Mihai Bravu din Târgovişte. L-am rugat şi pe domnul primar Boriga (Gabriel Boriga, primar Târgovişte, n.r.), a fost deschis la discuţia aceasta, am mers împreună la vicepremierul Dragnea şi avem promisiunea de sprijin. La Primăria Târgovişte s-au dat dispoziţiile necesare să se facă studiile de fezabilitate, să avem indicatori tehnologici”, a afirmat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

De asemenea din cauza precipitaţiilor căzute în ultimele 24 de ore au fost inundate gospodării în Hulubeşti, Ludeşti, Pucioasa, Moreni şi Malu cu Flori.

error: Conţinut protejat !!