Site icon stiriDB

Pagube produse de inundaţii în Dâmboviţa

Drumuri judeţene, comunale, poduri şi podeţe, dar şi case şi gospodării au fost afectate de inundaţii în opt localităţi dâmboviţene, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Localităţile unde sunt probleme sunt Bezdead, I.L. Caragiale, Măneşti, Vişineşti, Moroieni, Dărmăneşti, Iedera, Cândeşti.

”La Bezdead sunt afectate un pod şi DJ 710, precum şi două uliţe; la I.L Caragiale eroziuni pe malul drept al Cricovului Dulce; la Măneşti un pod afectat, este un pod important chiar dacă este pe un drum comunal care asigură legătura pe Valea Dâmboviţei, de asemenea este afectat DJ 117; la Vişineşti DJ 710B, două drumuri comunale; la Moroieni DJ 714 şi DJ 714A unde material pietros adus de pe versanţi, căderi de stânci şi arbori au ajuns pe carosabil; la Dărmăneşti 30 de hectare de porumb inundate; la Iedera drum comunal, punte pietonală; la Cândeşti DJ 702, DJ 702L, două podeţe şi un pod”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta a mai spus că la taberele Căprioara şi Cerbul, din zona Dobreşti, conductele de apă şi gaze au fost afectate de aluviunile de pe versanţi.

Electrica a anunţat că la Crânguri, sat Pietroaia, sunt şapte stâlpi afectaţi, la Iedera trebuie reamplasaţi anumiţi stâlpi. În total pagubele produse de inundaţii pe zona de electricitate, în judeţul Dâmboviţa, sunt de 76.000 lei.

Autorităţile judeţene informează că nu sunt drumuri blocate în Dâmboviţa şi nici localităţi fără curent electric.

”La Vişineşti acţionează SC LDP, societatea de drumuri şi poduri din subordinea consiliului judeţean, face o lucrare provizorie de umplutură cu balast şi piatră pentru a putea pune în funcţiune drumul judeţean pe care se circulă numai pe un fir de mers”, a mai spus Ţuţuianu.

Conform acestuia, din primele estimări, cele mai mari pagube sunt create la I.L Caragiale – 20 de milioane de lei, Măneşti – 800.000 de lei şi Cândeşti – 380.000 de lei.

Pompierii dâmboviţeni au anunţat miercuri că au intervenit la salvarea a două persoane aflate în maşini surprinse de viitură şi la salvarea uneia care a fost surprinsă de ape într-o curte şi care se urcase într-un copac. Cele trei persoane sunt din Petreşti.

De asemenea pompierii au intervenit la evacuarea apei din case şi gospodării din mai multe localităţi dâmboviţene.