Ore de curs scurtate în şcolile fără căldură din Târgovişte

Ore de curs scurtate în şcolile fără căldură din Târgovişte

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Dâmboviţa a luat decizia scurtării orelor de curs la 45 de minute, cu pauză de cinci minute, în şcolile fără căldură din Târgovişte, iar elevii nu vor mai fi mutaţi în alte unităţi de învăţământ.

Totodată autorităţile locale au hotărât dotarea cu calorifere electrice a sălilor de clasă din şcolile fără sistem de încălzire.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a fost prezent, duminică, la Târgovişte şi a mers la şcolile care nu a căldură, pentru a vedea care este situaţia din aceste unităţi de învăţământ.

”Domnul ministru Remus Pricopie, însoţit de inspectorul şcolar general Luminiţa Preda, şi de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, au vizitat duminică, 08 decembrie 2013, majoritatea unităţilor şcolare din municipiul Târgovişte care nu beneficiază de agent termic şi a purtat discuţii cu echipa managerială din fiecare şcoală”, a declarat, luni, pentru stiridb.ro, purtătorul de cuvânt al IŞJ Dâmboviţa, Mihaela Anton.

Soluţia găsită de autorităţi, de dotare cu calorifere electrice a şcolilor fără căldură din Târgovişte, exclude varianta suspendării cursurilor.

”Având în vedere că, în cazul unităţilor de învăţământ care nu beneficiază de agent termic, există în acest moment o soluţie alternativă pentru încălzirea sălilor de clasă, s-a hotărât continuarea procesului de învăţământ, fără mutarea elevilor dintr-o unitate şcolară în alta. Cursurile se vor desfăşura după un orar stabilit în fiecare unitate şcolară, ora având  45 minute, iar pauza 5 minute”, a precizat purtătorul de cuvânt al IŞJ Dâmboviţa, Mihaela Anton.

Cursurile nu au putut fi suspendate în această săptămână deoarece este o perioadă în care se dau teze. Conducerea IŞJ susţine că, în cazul în care vremea va fi friguroasă, consiliile profesorale pot propune suspendarea cursurilor, caz în care vor întocmi un grafic de recuperare a orelor de curs.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a cumpărat, cu sprijinul financiar al unei firme din judeţ, 150 de calorifere electrice. Şi Consiliul Local Târgovişte a hotărât,, duminică, în şedinţă de îndată, cumpărarea a 200 de calorifere electrice pentru şcolile care nu au încă montate centrale termice.

Elevi de la şcoli care nu au încălzire au protestat, săptămâna trecută, în faţa Primăriei Târgovişte şi a Prefecturii Dâmboviţa, nemulţumiţi că învaţă în frig.

Situaţia şcolilor fără căldură din Târgovişte a fost generată de intrarea în insolvenţă, în luna mai, a Termica. Societatea de furnizare şi distribuţie a agentului termic nu a mai furnizat niciun serviciu din luna mai a acestui an. Consiliul Local Târgovişte a luat în luna iunie decizia montării de centrale termice, iar în septembrie şi octombrie a aprobat indicatorii tehnico economici. Lucrările de montare de centrale termice nu sunt finalizate în toate şcolile. Termenul de execuţie este cel târziu luna ianuarie.

error: Conţinut protejat !!