Ora Pământului va fi marcată de Jandarmeria Dâmboviţa prin stingerea luminii

Ora Pământului va fi marcată de Jandarmeria Dâmboviţa prin stingerea luminii

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dâmboviţa va stinge, sâmbătă, timp de o oră, luminile interioare în sediu şi va opri aparatura electronică, pentru a marca Ora Pământului.

”’Sunt metode mai bune să te împaci cu natura’ este mesajul campaniei “Ora pământului”, pe care îl susţin şi jandarmii dâmboviţeni în acest sfârşit de săptămână. La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa acţiunea va fi marcată sâmbătă, 24 martie a.c., între orele 20.30-21.30, prin stingerea luminilor interioare şi oprirea aparaturii electronice aflată în stand-by. Excepţie va face sistemul comunicaţional şi dispeceratul unităţii pentru a nu afecta capacitatea operaţională şi misiunile ce revin instituţiei”, se arată într-un comunicat al IJJ Dâmboviţa, remis, vineri.

Campania se derulează la nivel internaţional, fiind un semnal de alarmă şi de conştientizare a opiniei publice asupra fenomenului încălzirii globale.

Jandarmeria Dâmboviţa informează că a participat în mod constant la campanii ce au avut ca scop protejarea mediului înconjurător alături de O.N.G.-uri, instituţii publice sau reprezentanţi ai mass-mediei (ex. acţiuni de ecologizare, plantare puieţi etc.).

”Conform legii, Jandarmeriei Române îi revin atribuţii în domeniul protecţiei mediului înconjurător, al florei şi faunei, în responsabilitatea sa aflându-se şi zonele cu statut de arie naturală protejată de pe teritoriul României”, se mai arată în comunicatul IJJ Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!