O treime din locurile de muncă oferite prin intermediul AJOFM Dâmboviţa, pentru muncitori necalificaţi

O treime din locurile de muncă oferite prin intermediul AJOFM Dâmboviţa, pentru muncitori necalificaţi

Aproximativ 170 de locuri de muncă, cele mai multe pentru muncitori necalificaţi, sunt oferite prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dâmboviţa pentru cei peste 17.000 de şomeri înregistraţi la nivel de judeţ.

O treime din numărul total de locuri de muncă disponibile în Dâmboviţa sunt pentru muncitori necalificaţi în ambalarea produselor, agricultură, construcţii şi industria confecţiilor. Astfel, din cele 176 de locuri de muncă vacante, 54 sunt pentru muncitori necalificaţi.

Pentru cei cu studii superioare sunt oferite 11 locuri de muncă: agenţi de vânzări, analist calitate, psihologi şi ingineri.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa înregistrează în baza de date peste 17.081 şomeri din care aproape 7.000 sunt femei.

”În numărul total sunt cuprinşi şomerii care beneficiază de indemnizaţie – 4.586, precum şi şomerii neindemnizaţi – 12.495. Conform pregătirii profesionale, situaţia se prezintă astfel: 693 persoane cu studii superioare; 2.667 persoane cu studii medii; 13.721 persoane care au absolvit ciclul inferior al liceului sau al şcolilor de arte şi meserii”, se arată într-un comunicat al AJOFM Dâmboviţa.

Rata şomajului, la nivelul judeţului Dâmboviţa, este de 8,03%, în uşoară creştere.

error: Conţinut protejat !!