Site icon stiriDB

Numărul de paturi, redus la Spitalul Judeţean Târgovişte deşi bolnavii stau şi câte doi în pat

Consilierii judeţeni au aprobat, joi, organigrama, ştatul de funcţii şi regulamentul de organizare şi funcţionare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, prevăzând o scădere a numărului de paturi cu 171.

Medicul chirurg de la Spitalul judeţean de Urgenţă Târgovişte, consilierul judeţean Jean Popescu (PNL) a atras atenţia că nu este o măsură bună şi că bolnavii stau şi câte doi într-un pat.

”Cel mai mult s-au redus paturile la medicină internă, este foarte mult pentru că este o specialitate care cuprinde multe afecţiuni şi acolo sigur că va fi aglomeraţie (…). Mai bine să aibă un pat în plus în salon şi să stea fiecare în câte un pat decât să ne înjure, în primul rând pe noi medicii, pentru că pe dumneavoastră care luaţi hotărârea aici o să uite până la urmă”, a spus, la şedinţa Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Jean Popescu.

Directorul unităţii medicale a replicat că Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte este spitalul cu cel mai mare număr de paturi din ţară.

”Suntem spitalul din România cu cel mai mare număr de paturi, 1.737”, a spus directorul spitalului din Târgovişte, Radu Petrescu.

Medicul Jean Popescu a replicat că acesta nu este un motiv pentru reducerea numărului de paturi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a precizat că numărul de paturi se reduce în urma înţelegerilor semnate de Guvernul Boc.

”Programul de aşezare a structurii medicale de stat este rezultatul negocierilor purtate cu FMI de domnul Emil Boc în anii 2009-2010. România şi-a luat nişte angajamente atunci şi direcţia în care mergem este medicina de urgenţă şi spitalizarea de zi şi mai puţin pe spitalizarea de lungă durată. Înfiinţarea unei secţii care să se ocupe de îngrijiri paleative este un lucru absolut normal”, a spus Ţuţuianu.

Conform hotărârii adoptate de consilierii judeţeni din Dâmboviţa, numărul de paturi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte se reduce de la 1.938 la 1.767.

De asemenea în hotărârea CJ Dâmboviţa se arată că în organigrama spitalului sunt 2.256 de posturi. Spitalul Judeţean de Urgenţă este, astfel, angajatorul cel mai mare din Târgovişte, având mai mulţi salariaţi decât mari societăţi de tradiţie din municipiu, mai mulţi decât Combinatul de Oţeluri Speciale, de exemplu. La nivel de judeţ, spitalul este pe locul doi, ca număr de angajaţi, după Arctic Găeşti.

Spitalul Judeţean Târgovişte a fost reabilitat printr-un proiect cu fonduri europene de 83 de milioane de lei, inaugurarea fiind acum doi ani.