Site icon stiriDB

Nu știi cum să dai un refresh bucătăriei tale? Află aici TOP 6 idei de design interior!

Bucătăria ocupă un rol central într-un cămin, fiind locul unde membrii familiei petrec cel mai mult timp, fie pregătind și savurând bunătățuri, fie discutând și punând la cale planuri de viitor. Este locul unde, de multe ori, primești și invitații. Prin urmare, este esențial ca această încăpere să nu fie doar funcțională, ci și foarte frumoasă și primitoare.

Iată CARE sunt trendurile de design interior pentru bucătărie, conform specialiștilor:

Dacă ai obiecte de ceramică frumoase cu care te mândrești sau antichități moștenite de la bunica, acum este momentul să le etalezi pentru că se poartă rafturile deschise sau vitrinele retro. Un mare avantaj al acestui tip de design este că vei găsi mai ușor lucrurile de care ai nevoie. În schimb, un inconvenient este faptul că va trebui să le cureți mai des pentru că există riscul să se prăfuiască ușor!

Acest obiect a trecut la următorul nivel, depășind simplul rol funcțional pe care-l deținea până în acest moment. Dacă vrei mai mult stil, asigură-te că ai o chiuvetă pentru bucătărie din compozit, fiabilă și rezistentă, dar și estetică și plină de originalitate. Există multe modele în diferite forme, dimensiuni și culori, așa că ai de unde alege! Recomandarea specialiștilor este să optezi pentru un model tratat cu ioni de argint pentru a diminua înmulțirea bacteriilor pe suprafața materialului.

Dacă în ultima perioadă bucătăriile albe și în nuanțe foarte deschise au fost la mare căutare, acum se poartă culorile! Așadar, fie alegi o mobilă de bucătărie colorată, fie înlocuiești faianța sau gresia. Important este să ai multe accente de culoare în această încăpere. O altă idee ar fi sa vopsești pereții sau poți adăuga detalii foarte colorate, precum rafturi sau diverse obiecte decorative. Avantajul în acest caz este că le poți înlocui atunci când te vei plictisi de o anumită nuanță.

Poți monta o masă din lemn natural, un blat sau poți adăuga alte detalii din acest material prețios, deoarece este din nou în tendințe. El este apreciat pentru că reușește să creeze o atmosferă extrem de caldă și primitoare. Orice lemn este la mare căutare, inclusiv bambusul.

Se poartă bucătăriile cu personalitate și, prin urmare, este esențial să adaugi acele elemente originale care îți transformă încăperea în ceva unic. Poți atârna pe pereți tablouri pictate de tine, poți aranja pe rafturi antichități moștenite sau cumpărate de la piața de vechituri. Pictează tavanul sau găsește alte modalități de a oferi un aspect special unui loc iubit din casă.

Accentele din cupru și metal sunt foarte apreciate deoarece oferă un aspect retro bucătăriei tale. Cele mai căutate sunt corpurile de iluminat din cupru, însă și robinetele sau alte elemente de metal pot crea efectul dorit.

În concluzie, dacă vrei o bucătărie modernă, funcțională și estetică, ține cont de sfaturile specialiștilor în design interior!

Sursă foto: pixabay.com